Bestefaren ble knust da barnebarna flyttet halve jorda. Nå rører han verden med sine hilsener

- Han hatet tanken og forsto ikke vitsen, sier sønnen. 

RØRENDE: Den 75 år gamle bestefaren Chan Jae fra Sør-Korea tegner en ny tegning til barnebarna hver dag. Foto: AP Photo/Yonhap, Han Jong-chan/NTB Scanpix
RØRENDE: Den 75 år gamle bestefaren Chan Jae fra Sør-Korea tegner en ny tegning til barnebarna hver dag. Foto: AP Photo/Yonhap, Han Jong-chan/NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 75 år gamle bestefaren Chan Jae har savnet barnebarna helt siden de flyttet fra Brasil. Familien, som opprinnelig er fra Sør-Korea, emigrerte til Brasil tilbake i 1981.

Jae pleide å kjøre to av barnebarna til skolen hver dag, før foreldrene til barnebarna Allan og Arthur bestemte seg for å flytte tilbake til Sør-Korea. Et tredje barnebarn, Astro, bor på sin side i New York.

Det er med andre ord store avstander mellom barnebarna og bestefaren, og familien var redd for at 75-åringen ville bli deppa over å ikke ha noe å ta seg til.

- Min far er pensjonist og tilbrakte mye tid med dem, og det å kjøre dem til skolen var et høydepunkt i dagliglivet hans. Etter at de dro, hadde han ingenting å gjøre, og det skremte min mor og meg, sier sønnen Ji Lee til BBC.

For at ikke 75-åringen skulle føle seg ensom uten nærværet av de to små barna, fikk sønnen og kona hans en idé. Bestefaren pleide nemlig å tegne bilder til sønnen da han var liten, og han ble derfor oppfordret til å gjenoppta hobbyen sin og gjøre det samme for barnebarna.

Ville ikke først

Men Jae var av den gamle skolen som ikke brydde seg stort om nymoderne teknologi. Han hatet tanken på å gjøre noe nytt, for han kunne ikke dele bildene med barnebarna ved å vise dem fram på gamlemåten, han måtte legge de ut på det store nettet. Det tok derfor noen måneder før han ble overbevist.

- Han hatet tanken og forsto ikke vitsen. Han skjønte ikke hvorfor vi ville at han skulle dele tegningene på Instagram, men jeg var fast bestemt på å lære ham, sier Lee.

Han har også lagt ut en video med historien til faren, som har blitt sett av over én million personer. Flere tusen hyller tegningene hans.

«Min gretne far har sagt at tegningene hans ikke er så gode og at han ikke kunne se for seg at noen ville være interessert i dem. Nå tror jeg han vil slutte å si det», skriver sønnen på Facebook.

Tegner hver dag

Nå tegner pensjonisten et nytt bilde til sitt barnebarn hver dag, og ved hjelp av kona deler han bildene på Instagram, hvor kontoen Drawings For My Grandchildren nesten har 96 000 følgere.

«Bestemor skriver historiene», står det på Instagram, men det er Jae som får historiene til å bli levende.

Tegningene viser blant annet episoder fra dagliglivet, minner, større historier fra nyhetene samt fiktive karakterer.

Under her kan du se to av tegningene.