Yolanda Renee King:

- Bestefaren min hadde en drøm

Lørdag kuppet Martin Luther Kings barnebarn protestaksjonen i Washington.

- EN DRØM: Under lørdagens protestaksjon i Washington dukket Martin Luther Kings barnebarn opp. Der refererte hun til bestefarens historiske tale og fortalte at hun også har en drøm. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 28. august 1963 leverte Martin Luther King jr. én av historiens mest legendariske taler. Fra trappene på Lincolnmonumentet i Washington D.C. talte han foran over 250 000 borgerrettighetsforkjempere, og begynte med ordene «jeg har en drøm». Lørdag gikk Yolanda Renee King i bestefarens fotspor.

Over en halv million mennesker deltok i protestaksjonen «March for Our Lives» i Washington D.C. lørdag, noe som trolig gjør den til en av de største demonstrasjonene i USAs historie siden demonstrasjonene mot Vietnamkrigen.

Formålet med aksjonen var å protestere mot amerikanske våpenlover, noe som kommer som en følge av forrige måneds skoleskyting på Marjory Stoneman Douglas High School i Parkland i Florida. Der ble 17 personer drept.

Kuppet demonstrasjonen

Hånd i hånd med Parkland-overlevende Jaclyn Corin ble Yolanda Renee King geleidet inn på podiet foran folkehavet ved National Mall. Så presenterte 9-åringen seg som barnebarnet til Martin Luther King jr., og publikum tok helt av.

- Bestefaren min hadde en drøm om at hans fire små barn ikke skulle bli bedømt etter hudfarge, men etter sin karakter. Jeg har en drøm om at nok er nok, sa hun før hun fortsatte:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer