MASSIV ETTERFORSKNING: Statsadvokat Eric Vaillant (t.v.) og to representanter for fransk politi møter pressen i Douai. Foto: AP/Thibault Vandermersch/Scanpix
MASSIV ETTERFORSKNING: Statsadvokat Eric Vaillant (t.v.) og to representanter for fransk politi møter pressen i Douai. Foto: AP/Thibault Vandermersch/ScanpixVis mer

Besteforeldre kan ha deltatt i babydrap

Dominique Cottrez handlet ikke alene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): I går fortalte forsvarsadvokat Frank Betron til Dagbladet at Dominique Cottrez selv hevder hun ikke gravde ned likene som ble funnet i hagen til Cottrezfamiliens tidligere bolig i den franske landsbyen Villers-au-Tertre.  

Politiet har vært svært tilbakeholdne med informasjon siden de på en pressekonferanse torsdag avslørte at Dominique Cottrez har innrømmet å ha født og tatt livet av åtte spedbarn fra 1989 til 2006.  

Offisielt ble både etterforskningen og søk etter flere barnelik avsluttet på onsdag, og politiet ønsker ikke å uttale seg om hvorvidt det er flere som har visst om barnedrapene.

Letter på sløret Lokalavis La Voix du Nord har imidlertid lykkes med å få en ikke navngitt etterforsker til å lette på sløret.

Vedkommende mener det er grunn til å tro at det kan ha vært besteforeldrene som har hjulpet til med å grave ned likene, ettersom de skal ha bodd i boligen der spedbarna ble funnet nedgravd i perioden Dominique har fortalt at de første drapene fant sted.

Boligen i Rue de Fressain har ifølge La Voix du Nord vært boligen til Dominique Cottrez foreldre etter at Cottrez-familien flyttet, men det er foreløpig uklart når og hvor de ulike drapene fant sted.

- Det kan være de som har hjulpet henne. Men det er viktig å være forsiktig med å konkludere på dette tidspunktet, sier etterforskeren.

Émeline Cottrez, en av Dominiques to døtre, forteller til La Voix du Nord at familien hadde nær kontakt med besteforeldrene og at de i perioder var hos dem nesten hver kveld.

Svært religiøse Dominique Cottrez skal komme fra en svært religiøs romersk-katolsk familie. Ifølge BBC har den lokale presten Robert Meignotte fortalt at Dominiques besteforeldre hadde for vane å sette opp et alter foran hjemmet deres ved høytider.  

Ifølge påtalemyndighetene er hennes katolske bakgrunn årsaken til at hun ikke søkte råd om prevensjon på tross av at hun stadig fødte nye barn. Komplikasjoner under hennes første fødsel førte til at hun hadde en dyp frykt for leger, noe som skal ha gjort at hun ikke ønsket legehjelp.

Da Dominiqe ble arrestert veide hun ifølge BBC 134 kilo på tross av at hun ikke var spesielt høy, noe som igjen skal ha gjort at hun klarte å skjule graviditeten fra både naboer og familien.

Dominique Cottrez har siden avhørene med politiet forholdt seg taus. Etter råd fra sine advokater valgt hun å ikke uttale seg i rettsmøtet med dommeren torsdag morgen. Dermed står forstatt flere spørsmål ubesvart.

Flere svar vil imidlertid komme når DNA-prøvene av de åtte spedbarna er klare. Ifølge La Voix du Nord kan imidlertid dette ta flere uker.

- VAR IKKE ALENE: Den drapssiktede Dominique Cottrez. Foto: EPA/Scanpix
- VAR IKKE ALENE: Den drapssiktede Dominique Cottrez. Foto: EPA/Scanpix Vis mer