Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Besteforeldre leverte ikke tilbake bibliotekbøkene i tide - risikerer fengsel

Litterært tyveri.

SKAPTE TRØBBEL: Da en Dr. Seuss-barnebok, som var lånt på biblioteket, ble borte, startet rettsmarerittet for det eldre ekteparet. Foto: Joe Raedle/Getty Images/AFP
SKAPTE TRØBBEL: Da en Dr. Seuss-barnebok, som var lånt på biblioteket, ble borte, startet rettsmarerittet for det eldre ekteparet. Foto: Joe Raedle/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Det godt voksne ekteparet Cathy og Melvin Duren sier til ABC News at de ikke definitivt ikke har noen planer om å låne bøker flere på det lokale biblioteket hjemme i småbyen Tecumseh i Michigan.

Denne uka måtte de begge møte i retten siktet for ikke å levere tilbake leid eiendom.

Marerittet startet da ekteparets tenåringssønn i juli 2014 brukte Cathys lånekort til å låne en Dr Seuss-barnebok til ekteparets barnebarn. Boka ble borte. I april 2015 lånte så Cathy ektemannens lånekort til å å låne boka «The Rome Prophecy». I desember fikk de brev fra biblioteket om å levere begge bøkene og betale et gebyr for å ha levert dem tilbake for seint eller betale kostnade dersom bøkene var tapt.

De fikk også beskjed om at de kunne bli siktet dersom de ikke leverte tilbake bøkene. De fant «The Rome Prophecy» og leverte den tilbake, men barneboka var borte.

- Vil slåss Melvin Duren skylder nå omtrent 35 dollar (om lag 280 kroner) i gebyr for å ha levert boka for seint. Tidligere i år betalte også Cathy Duren 55 dollar til påtalemyndigheten for å dekke den tapte Dr. Seuss-boka. Likevel ble de begge siktet og arrestert.

Men de har nektet å avgiften på 210 dollar (om lag 1740 kroner) de er pålagt til Lenawee County Economic Crimes Unit. Dermed ble de begge arrestert. Denne uka måtte de så møte i retten, og dommeren advarte om at de risikerte en straff på 93 dager i fengsel og maksimalt 500 dollar (om lag 4150 kroner) for ikke å ha levert tilbake bøkene.

Begge deretter satt fri mot en kausjon på 100 dollar (om lag 830 kroner) hver

- Jeg kan ikke se for meg å havne i fengsel for dette, men jeg vil definitivt slåss mot anklagen fordi jeg er ikke skyldig, sier Cathy Duren.

Hele Norges coronakart