Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Besteforeldre på kongelig besøk

Kongeparet unnagjorde sitt offisielle besøk for å se Maud Angelica på rekordtid i dag. - Det var abslutt lyd, smilte Sonja.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hun er det vakreste vi har sett, sa dronning Sonja da de mer enn stolte besteforeldrene kom ut fra Rikshospitalet etter endt besøk.

Stolte besteforeldre

Fem over ti fikk de fremmøtte endelig valuta for pengene: Da kom kong Harald og dronning Sonja kjørende til oppgangen. Kong Harald satt selv bak rattet.

De to nærmest strålte da de ankom, de var tydelig glade og i veldig godt humør. Begge smilte og vinket til alle som hadde møtt frem, men noen offisielle kommentarer ble det ikke tid til. Besteforeldrene var mest opptatte av å skynde seg inn for å møte barnebarnet.

Måtte vente på besøk

Både pressefolk, sykehusansatte og nysgjerrige hadde stilt seg opp utenfor Rikshospitalet. Alle ventet på at de kongelige besteforeldrene skulle komme på sitt første offisielle besøk.

Men det aller første lille besøket ble unnagjort allerede seint i går kveld: Da landet dronning Sonja med fly fra London og dro rett opp til Rikshospitalet for å

se på barnebarnet

. Bare noen minutter senere kom kong Harald også.

Dagens offisielle besøk skulle egentlig starte halv ti, men kongen og dronningen lot vente på seg. I en drøy halvtime hadde utsendte tv- og radioreportere den utakknemlige oppgaven å tørrprate om fødselen, navnet, kongerekka, Märtha og Ari som barn og om valg av navn før det kongelige følget endelig svingte inn på plassen foran sykehuset.

Likner mest på kongefamilien

Besøket varte ikke lenge: Mindre enn 20 minutter etter ankomst kom Sonja og Harald ut igjen - like blide.

- Det var absolutt lyd, sa Sonja glad.

På spørmål om hvem småen likner på, fortalte de stolte besteforeldrene at de har sammenliknet med babybildene av Märtha og Haakon.

- De var veldig like, mener kongeparet.

- Hvordan har Märtha det?

- Det er jo en tøff sportsprestasjon, sa dronning Sonja, og kongen nikket bekreftende:

- Ja, hun er jo sliten.

På spørsmål om hvordan det er å være besteforeldre, smilte kongen lunt.

- Dét vet vi ikke helt enda, svarte han.

Allerede klokka 11 har kongen annet offisielt program: Da mottar han Costa Ricas nye ambassadør i Norge i audiens, og klokka 11.30 kommer Albanias ambassadør. Det betyr de stolte besteforeldrene ikke får lang tid med Maud Angelica nå. Men det blir neppe lenge til neste besøk.

Ari på tuppa

Nå venter halve kongeriket på å se de første bildene av babyen.

I går omtalte Ari Behn sin nyfødte datter i mildt sagt begeistrede vendinger. 'Hun er så pen!' utbrøt han foran det spente pressekorpset og prøvde med hendene å vise størrelsen. Deretter kom han med en av kommentarene som kommer til å bli best husket fra fødselen, nemlig at han hadde lyst til å gå ut og gjøre noe mandig, som 'å skyte en bjørn eller hogge en stein'.

Kong Harald var nok like begeistret, men langt mindre taletrengt da han møtte pressen etter at prinsesse Märtha Louise ble født i 1971. Litt mer sjenert enn svigersønnen prøvde han å vise babylengden med hendene. Han svarte kort 'ja' på spørsmålet om han hadde vært til stede under fødselen.

I dag ville flere reportere at kongen skulle angi størrelsen på Maud Angelica med hendene. Men det ville ikke kongen:

- Hvor stor er hun? - Hun er femti centimeter.

- Men hvor stort er det?

- Det er fem ganger ti centimeter, svarte kongen.

Både overlege Thomas Åbyholm og jordmor Berit Rønnes beskrev Märtha som tøff under fødelsen.

- Jeg tror hun fikk en fødsel sånn som hun hadde ønsket seg, sa Rønnes til TV 2.

PÅ VEI INN: </B>Kongeparet ble tatt i mot av Rikshospitalets direktør Åge Danielsen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media