Besteforeldre ville myrde barnebarna

Ekteparet prøvde å skaffe leiemorder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Slett ikke alle besteforeldre er kjærlige og oppofrende overfor barnebarna. Et ektepar fra Lake County i Florida er nå tiltalt for å ha prøvd å leie en morder til å ta livet av alle de tre barnebarna samt svigerdatteren, melder AP.

Grunnen til at ekteparet på 59 og 60 ville drepe familiemedlemmene, var at sønnen deres - barnas far - står tiltalt for seksuelle overgrep mot av to av barna, og bestefar og bestemor ville hindre barnebarna og moren deres i å vitne mot ham.

Også hunden skulle drepes

Ifølge politiet har ekteparet tilbudt en sheriffbetjent som arbeidet under falsk identitet, 100 dollar (litt over 600 kroner) for at han skulle ta livet av sønnens kone, den 10-årige sønnedatteren, to stebarnebarn på 14 og 16 år og familiens hund. Betjenten skulle får mer penger etter drapene.

Den 31-årige sønnen har sittet i fengsel siden november, tiltalt på 22 punkter som omfatter blant annet voldtekt og annen utuktig omgang med mindreårige. Ifølge politietterforskerne er ofrene mannens datter og stedatter. Navnene holdes unna offentligheten for å skjerme barna.

Den fengslede 31-åringen prøvde også å overtale en medfange til å drepe familien hans, ifølge fengslingsrapporten. En tyster informerte imidlertid politiet om planene.

Etterforskerne ga seg ut for å være leiemordere og avtalte å møte 31-åringens foreldre på tirsdag på et motell i Tavares, et tettsted omtrent 50 kilometer fra Orlando.

Politibetjenten sa: «Vil dere at jeg skal drepe dem alle, inkludert hunden?» «Ja,» var svaret.

Besteforeldrene sitter nå forvart bak lås og slå.

Bare én av tre saker

Saken mot besteforeldrene er bare én av tre saker i Florida der innsatte har prøvd å få barn drept for at de ikke skal vitne om overgrep.

25-åringen Daniel King tilbød en person 5000 dollar (litt over 30 000 kroner) for å ta livet av ei fem år gammel jente som anklager ham for å ha forgrepet seg på henne.

Jeffrey Roden (36) skrev et brev til faren sin der han ba om 1000 dollar (litt over 6000 kroner), så han kunne leie en morder til å ta livet av kjæresten og hennes fire år gamle sønn, som anklager Roden for å ha slått ham med et belte.

- Mange av dem som havner i fengsel, er gale og har ingenting imot å fortelle oss om forbrytelser andre planlegger, sier betjent Chris Daniels.