Besteforeldrene kan bli siktet for kidnapping

Ble bortført da moren fikk omsorgen for sønnen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I 1994 forsvant den da fem år gamle Richard Wayne Landers jr, sammen med sine besteforeldre Richard E. og Ruth A. Landers.

Det har kommet fram i en rapport at han ble bortført da han var fem år gammel, skriver ABC.

Nå er 24-åringen kommet til rette og det er kjent at han i 2006 skiftet navn til Michael Jeff Landers. Han er nå gift og venter sitt første barn.

Moren og stefaren var arbeidsledig og bodde i en bil, ifølge politietterforsker John R. Russel som arbeidet saken i Indiana. Han mener gutten var trygg hos besteforeldrene, men at det var galt av dem å bortføre ham.

Ny etterforskning Nå er saken tatt opp på nytt og det pågår en etterforskning der besteforeldrene kan bli siktet for kidnappingen.

Besteforeldrene kan bli siktet for kidnapping uavhengig om barnet ble misbrukt, ble utsatt for trafficking og liknende, ifølge Jeanne Cooney, talsperson ved påtalemyndigheten i Minnesota.

Det er uklart om hva Landers selv visste om sin historie, men han skal ha bodd sammen med besteforeldrene siden fødselen.

Snakker bare på Facebook Landers har ikke uttalt seg i mediene angående saken, men har skrevet en Facebook-oppdatering som ble kringkastet av tv-stasjonen i Minneapolis, KARE.

«Til dere som trekker egne konklusjoner, dere bør finne ut av hele historien. Jeg var der jeg trengte å være. Mine besteforeldre har gjort det riktige. Jeg bryr meg ikke om hva andre synes», skriver Landers på Facebook.

Ikke hjemløs Landers mor, Lisa Harter, mener hun kun bodde i en bil i bare tre dager, sammen med Landers' biologiske far. Hun flyttet inn i en leilighet og skilte seg fra mannen etter en stund. Da bodde sønnen hos besteforeldrene, ifølge Harters advokat, Richard Muntz.

Da Harter giftet seg på nytt søkte hun omsorgsrett til sønnen.

HJEMSTEDET: I huset til venstre bor Michael Jeff Landers sammen med sin kone. Besteforeldrene bor i huset i bakgrunnen. Foto: AP / Jim Mone
HJEMSTEDET: I huset til venstre bor Michael Jeff Landers sammen med sin kone. Besteforeldrene bor i huset i bakgrunnen. Foto: AP / Jim Mone Vis mer

- Juryen ga henne omsorgsrett i en prøveperiode, men før hun fikk hentet sønnen var han borte, sier Muntz til AP.

Besteforeldrene og sønnen var sporløst forsvunnet. Nå lever besteforeldrene i Browerville under navnene Raymond Michael Iddings og Susan Kay Iddings.

Ekteparet Landers bor på besteforeldrenes eiendom.

KIDNAPPET: Fem år gamle Richard Wayne LAnders jr. forsvant i 1994. Nå kan besteforeldrene bli siktet for kidnapping. Foto: Politiet
KIDNAPPET: Fem år gamle Richard Wayne LAnders jr. forsvant i 1994. Nå kan besteforeldrene bli siktet for kidnapping. Foto: Politiet Vis mer