Besteforeldrene vil ha sønnene

Den drapssiktede marineoffiseren (39) kan miste samværsretten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Foreldrene til Ingse Merete Rønnestad, som ble drept i et parkeringshuset CityPark i Bergen 4. mars i år, går nå rettens vei for å få foreldreretten til barnebarna. Det bekrefter deres advokat overfor Bergensavisen.

I stevningen de har tatt ut for Bergen tingrett ligger det også et krav om at den 39 år gamle drapssiktede faren mister samværsretten med de to barna.

Etter norsk lov faller foreldreretten automatisk på far dersom mor faller bort. En eventuell drapsdom vil imidlertid få konsekvenser for foreldreretten.

Loven sier også at krav om foreldrerett må varsles retten innen seks måneder etter at en av foreldrene er gått bort, skriver BA. Det er i morgen seks måneder siden moren ble drept i CityPark i Bergen.

Drapssaken kommer opp for retten i november. Rønnestad ble drept om morgenen før hun skulle møte eksmannen i retten.

Siktede nekter straffeskyld og har sagt han ikke husker hva han har foretatt seg den aktuelle dagen. Han ble pågrepet i Aurland samme dag. Det ble blant annet funnet blod på den siktedes bil, som stammer fra ekskona. Han mener også at han kan bevise at han ikke kan være gjerningsmannen.

DREPT:</B> Siktedes ekskone ble drept i dette parkeringshuset i Bergen like før hun skulle møte sin tidligere mann i retten.