Bestemmer seg om i morgen

Gjentakelseskommisjonen sitter i møte for å vurdere Treholt-saken.

VURDERES PÅ NYTT: Gjenopptakelseskommisjonen vurderer saken mot spiondømte Arne Treholt på nytt. Foto: Bjørn Langsem/DAGBLADET.
VURDERES PÅ NYTT: Gjenopptakelseskommisjonen vurderer saken mot spiondømte Arne Treholt på nytt. Foto: Bjørn Langsem/DAGBLADET.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Akkurat nå sitter Gjenopptakelses- kommisjonen samlet i Oslo for å vurdere Treholt-saken på nytt.

- Gjentakelses- kommisjonen har startet drøftelsene av om den skal ta Treholt-saken opp til ny behandling og vil komme med en offentlig meddelelse fredag klokka 15, skriver kommisjonen i en pressemelding.

Bestemmer seg Tirsdag sendte riksadvokat Tor-Aksel Busch en begjæring om at kommisjonen vurderer saken på nytt og at de spesielt bør se på om det såkalte pengebeviset kan være falskt. Fram til møtet har kommisjonen innhentet standpunktet til begjæringen fra Arne Treholt eller hans advokat, Harald Stabell.

- Kommisjonen har møte torsdag og fredag denne uka. Jeg regner med at vi tar denne begjæringen opp til behandling på dette møtet, sa kommisjonens leder, Helen Sæter, til NRK i går.

Vil ha privatetterforskere Kommisjonen har tidligere vurdert Treholts sak og konkludert med at det ikke var grunnlag for gjenopptakelse.

- Kommisjonen har ikke fått begjæring om gjenopptakelse av saken, men i stedet å ta opp igjen behandlingen av en sak vi har hatt til behandling tidligere, sier Sæter.

Treholt selv sier til Dagbladet at han håper kommisjonen vil hente inn privatetterforskere fordi han mener politifolk ikke kan behandle sine egne.