Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Willie Murphy:

Bestemor (82) banket opp innbruddstyv

Mannen visste ikke at den gamle dama var en av de sterkeste.

BODYBUILDER: 82 år gamle Willie Murphy tok saken i egne hender da en inntrenger tok seg inn i huset hennes. Video: CNN. Reporter: Jostein Sletten / Dagbladet TV Vis mer

Torsdag kveld gjorde 82 år gamle Willie Murphy seg klar for å gå og legge seg, da hun hørte noen hamre intenst på døra hennes. Utenfor sto en mann som ropte og ba henne om å ringe etter en ambulanse fordi han var syk, skriver CNN.

Murphy, som bor i Rochester i New York, forteller til WHAM at hun ikke ville slippe mannen inn i huset, og ringte politiet. Mannen skal ifølge 82-åringen ha blitt aggressiv og klarte å bryte opp døra.

- Det var ganske mørkt, jeg var alene og jeg er gammel. Men vet du hva, jeg er tøff, sier Murphy til WHAM.

- Han valgte feil hus å bryte seg inn i.

Det mannen ikke visste var nemlig at den gamle dama han hadde brutt seg inn hos, sitter på flere rekorder innen styrkeløft - og Murphy trener nesten hver dag på sitt lokale treningssenter.

Brukte husartikler

Murphy forteller i intervjuet at hun gikk til angrep på innbruddstyven ved hjelp av flere ting hun fant i huset. Først skal hun ha brukt et bord. Men da bordet brøt sammen tok hun bordbeina, som var av metall, og begynte å slå ham.

Etter å ha gått løs på mannen med bordbeina en stund, løp 82-åringen til kjøkkenet og fant en sjampoflaske som hun brukte til å sprute såpe i ansiktet til mannen, som forsøkte å komme seg opp fra gulvet.

Men det sluttet ikke der. Etter hvert skal hun ha byttet ut sjampoflaska med en feiekost og slo han litt til, skriver CNN.

- Jeg ha ham virkelig juling, sier Murphy.

Ble hentet av ambulanse

Etter hvert fikk innbruddstyven nok, og uttrykte at han ønsket å forlate stedet.

I en uttalelse til Dagbladet forteller politiet i Rochester at Murphy valgte ikke å anmelde innbruddstyven.

- Hun ønsket at han skulle få legehjelp, heter det i uttalelsen fra politiet.

Murphy skal ha forklart til politiet at hun ble redd mannen fordi hun ikke kjente ham igjen.

- Da slo hun ham i hodet med en stol, selv om hun i sin forklaring forklarte at det var et bord og at bordet ble ødelagt, heter det i uttalelsen.

Politiet skriver videre at den mistenkte virket å være «ekstremt ruset».

82-åringen, som forteller stolt at hun kan løfte over 100 kilo i markløft, skal ha forsøkt å dra mannen ut av huset, men uten hell. Heldigvis ankom politiet og ambulansepersonell.

Murphy sier til WHAM at hun tror mannen var lettet over å komme seg ut av huset hennes.

Mannen, som ifølge politiet skal ha vært ruset, ble tatt med til sykehuset. Murphy valgte å ikke anmelde innbruddet, men sier til WHAM at hun håper han lærte en lekse.

Prisvinnende løfter

Murphy begynte å konkurrere i styrkeløft for elleve år siden, skriver ESPN. Til den amerikanske sportskanalen fortalte Murphy at hun begynte å løfte for å holde seg i form.

- Mange eldre foretrekker svømming, yoga, tai chi og liknende treningsformer. Men jeg er vel annerledes siden jeg liker styrkeløft, sa hun til ESPN i fjor.

82-åringen ble kåret til årets løfter 2014 av organisasjonen World Natural Powerlifting Federation, og flere regionale og nasjonale rekorder i flere aldersklasser.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media