Bestemor (82) halshogd i sin egen hage

Angrepet av mann med machete.

HALSHOGD: Palmira Silva (82) skal ha drevet med hagearbeid da hun ble drept av en mann med machete utenfor sitt hjem i London i går. Foto: EPA/WILL OLIVER
HALSHOGD: Palmira Silva (82) skal ha drevet med hagearbeid da hun ble drept av en mann med machete utenfor sitt hjem i London i går. Foto: EPA/WILL OLIVERVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 82 år gammel kvinne ble torsdag halshogd i en hage i London da hun ble angrepet av en mann med machete.

Kvinnen er identifisert som Palmira Silva, skriver Daily Telegraph.

- Hun var en søt dame, sier en nabo til avisa om Silva som var enke og bestemor da hun ble angrepet av en 25 år gammel mann utenfor sitt hjem.

Inspirert av IS? Vitner sier til britiske medier at mannen holdt opp våpenet og angrep et passerende kjøretøy og en katt før han begynte å gå inn i hagene til folk på jakt etter ofre. Politiet mistenker at han også forsøkte å angripe to personer i et annet hus i den samme gata i London-forstaden.

25-åringen ble pågrepet av væpnet politi som brukte en sjokkpistol for å sette ham ut av spill. Noen politimenn skal ha blitt skadet under pågripelsen. Silva ble erklært død på stedet.

Ifølge Daily Telegraph undersøker politiet om mannen var inspirert av videoen fra IS i Syria hvor de henretter amerikanske journalister, og noen beboere hevdet torsdag kveld at mannen var en lokal mann som hadde konvertert til islam i fjor uten at dette er blitt bekreftet. Samtidig har politiet allerede utelukket at dette dreier seg om et terrorangrep.

- Vilt blikk En nabo, Freda Odame, forteller til avisa om hvordan hun slapp unna angriperen med et nødskrik.

- Noen ropte og det banket påd øra. Jeg kunne høre skrik, men jeg kunne ikke høre hva han sa. Jeg kunne se at han hadde en svær kniv på lengde med en arm, og han bøyde seg ned som om han frenetisk lette etter noe. Han hadde et vilt blikk så jeg lukket gardinene fordi jeg
var redd, sier Odame.

Politisjef Simon Letchford berømmer sine egne for heltemodig innsats.

- De plasserte seg selv i ekstrem fare for å beskytte allmenheten, sier han.

Politiinspektør John Sandlin leder nå etterforskningen av saken.

- Vi er overbevist om at vi ikke leter etter noen andre på nåværende tidspunkt. Selv om det er for tidlig å spekulere i hva slags motiv som lå bak angrepet, er jeg overbevist, basert på informasjonen jeg nå har tilgjengelig, om at det ikke er terroristrelatert, sier Sandlin.

Gjerningsmannen ble i går kveld behandlet for lettere skader han pådro seg under pågripelsen.