Bestemor dømt for dop

Bestemor dømt for å dyrke cannabis og bruke det i matlaging.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Bestemoren, Patricia Tabran (68) ble dømt for besittelse og dyrking av cannabis i sin bungalow i Nord-Cumbria i England i dag. Det tok juryen kun 15 minutter å enstemmig dømme henne for fire planter Tabran dyrket i et garderobeskap, ifølge Daily Telegraph.

Selve straffeutmålingen avgjøres senere. Den tidligere læreren og kokken har under rettsaken hevdet overfor retten at hun trengte cannabis for å dempe depresjon og smertene etter to bilulykker.

Selv hvis hun ikke blir idømt ubetinget fengsel, kan bestemoren bli kastet ut av huset sitt, fordi det er kommunal eiendom.

I april 2005 ble hun idømt en seks måneder fengsel for besittelse av cannabis til en verdi av drøye 10 000 kroner, som hun brukte til å lage karriretter, gryteretter, kjeks og supper til lokale folk.

Etter den fellende dommen, uttrykte bestemoren, tidligere læreren og kokken frustrasjon:

- Jeg er gammel og trett og skuffa - ikke over jurykjennelsen. Jeg er skuffet over den holdningen rettssystemet behandler en på min alder med mine helseproblemer og måten jeg takler dem på, sa Tabram.

En talskvinne for politiet i Northumbria forsvarte beslutningen om å føre den eldre bestemoren til retten:

"Patricia Tabram har konsekvent unngått loven og det er Northumbria-politiets plikt å handle på den informasjonen som kommer om besittelse og dyrking av dop i forhold til å håndheve loven".

DYRKET CANNABIS: Den engelske bestemoren, Patricia Tabram (68) ble i dag funnet skyldig i å oppbevare og dyrke cannabis i England. Foto: Scanpix
DYRKET CANNABIS: Den engelske bestemoren, Patricia Tabram (68) ble i dag funnet skyldig i å oppbevare og dyrke cannabis i England. Foto: Scanpix Vis mer