Bestemor, hennes barn og barnebarn døde i flykrasjet

Ordføreren i byen erklærer tre dagers offisiell sorg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I alt 45 spanjoler er bekreftet omkommet etter at Germanwings-flyet fra Barcelona til Düsseldorf styrtet i de franske alpene tirsdag. 150 mennesker var om bord. Ingen skal ha overlevd krasjet.

Blant de 45 spanjolene var tre medlemmer av en og samme familie: en bestemor, hennes barn og barnebarn. Det skriver den spanske avisa El Mundo.

Familien skal ifølge den spanske avisa El Mundo ha kommet fra byen Sant Cugat del Vallès drøye ti kilometer nord for Barcelona.

Tre dagers sorg Det var kommunestyret i byen som gikk ut med nyheten sent tirsdag kveld. Hvor gamle de er, spesifiseres ikke annet enn at barnebarnet studerte i Barcelona.

Også to andre personer fra byen skal ha omkommet i flykrasjet. Begge var ansatt i selskapet Delphi som har hovedkontor i byen, hvorav den ene var direktør.

Som følge av de tragiske dødsfallene har ordføreren i byen, Mercè Consea, erklært tre dagers offisiell sorg i byen.

16 elever døde Om bord i flyet var også 67 tyskere. Blant dem 16 elever og to lærere fra en videregående skole i den tyske byen Haltern, drøye 80 kilometer nord-øst for Düsseldorf. Elevene og lærerne hadde vært og besøkt en vennskapsskole i Spania, og var på vei hjem da flyet styrtet tirsdag.

Ordfører i Haltern Bodo Klimpel, kalte det for den verste dagen i byens historie.

Tok av 10.01 Flyet, en Airbus 320, fløy først fra Düsseldorf til Barcelona tidlig tirsdag morgen, og det var på tilbaketuren fra Barcelona at ulykken skjedde.

Flight 4U9525 hadde planlagt avgang klokka 09.35, men kom seg først avsted klokka 10.01. Planlagt landingstid i Düsseldorf var - forsinkelsen innregnet - klokka 11.55.

Reuters opplyser at ulykkesflyet er 24 år gammelt, og har vært en del av Lufthansa-systemet (Germanwings er et datterselskap) siden 1991.

Det er produsert over 6400 fly i Airbus 320-familien, og over 6100 av dem er operative.

Det er i utgangspunktet plass til 156 passasjerer på flyet.