DØDSSØMT: Lindsay Sandiford fra Cheltenham risikerer å bli henrettet ved skyting. FOTO: AP Photo/Firdia Lisnawati
DØDSSØMT: Lindsay Sandiford fra Cheltenham risikerer å bli henrettet ved skyting. FOTO: AP Photo/Firdia LisnawatiVis mer

Bestemor kan bli den neste som henrettes i Indonesia

Lindsay (58) har sittet på dødscelle siden 2013.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lindsay Sandiford (58) har fortalt en venn at hun var sønderknust over nyheten om at Andrew Chan i går ble henrettet i Indonesia, skriver Daily Mail.

Hun skal ha utviklet et vennskap med Chan i Kerobokan-fengselet, og kaller henrettelsen for meningsløs og brutal. Nå frykter hun at hun er den neste i landet til å bli skutt og henrettet.

«Hvis de dreper noen så god som Andrew, hvilket håp er det for meg? Jeg ønsker bare å få det overstått.» skal hun ha fortalt vennen.

Indonesia har lovet å drepe alle sine 58 utenlandske narkotikadomfelte innen utgangen av 2015 - og Sandiford forventes å være i neste pulje av dødsdømte fanger som skal bli henrettet. Hun sitter på dødscelle i Bali for å smugle kokain.

Ble venner i fengselet Sandiford sier Chan, som ble dømt til døden i 2005 for å være hjernen bak den såkalte «Bali Nine», hjalp henne å takle fengselsforholdene etter at hun ble gitt dødsstraff for to år siden.

- Jeg beundret Andrew. Han har vært en utrolig hjelp for meg, og han var der for alle som trengte hjelp inne i fengselet. De organiserte rehabiliteringsprosjekter, og hvis det ikke var for dem, ville vi ikke ha innlagt vann på blokkene, eller kunst-og håndverkstimer, matlaging eller datamaskiner. Jeg ønsker å sende mine dypeste kondolanser til deres familier og kjære, sier hun.

Pågrepet med 4,8 kilo kokain Lindsay June Sandiford ble pågrepet i 2012 på flyplassen i Bali med 4,8 kilo kokain i bagasjen. Etter pågripelsen skal hun ha hjulpet politiet med å avsløre tre britiske og en indisk narkotikasmugler.

Hun har hevdet at hun ble tvunget til smuglingen og at hennes sønn ble truet på livet dersom hun ikke samarbeidet. Indonesia straffer narkotikasmugling strengt, som regel med dødsstraff ved eksekusjonspelotong eller livsvarig fengsel.