Bestemor kan bli den neste som henrettes i Indonesia

Lindsay (58) har sittet på dødscelle siden 2013.

DØDSSØMT: Lindsay Sandiford fra Cheltenham risikerer å bli henrettet ved skyting. FOTO: AP Photo/Firdia Lisnawati
DØDSSØMT: Lindsay Sandiford fra Cheltenham risikerer å bli henrettet ved skyting. FOTO: AP Photo/Firdia Lisnawati Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Lindsay Sandiford (58) har fortalt en venn at hun var sønderknust over nyheten om at Andrew Chan i går ble henrettet i Indonesia, skriver Daily Mail.

Hun skal ha utviklet et vennskap med Chan i Kerobokan-fengselet, og kaller henrettelsen for meningsløs og brutal. Nå frykter hun at hun er den neste i landet til å bli skutt og henrettet.

«Hvis de dreper noen så god som Andrew, hvilket håp er det for meg? Jeg ønsker bare å få det overstått.» skal hun ha fortalt vennen.

Indonesia har lovet å drepe alle sine 58 utenlandske narkotikadomfelte innen utgangen av 2015 - og Sandiford forventes å være i neste pulje av dødsdømte fanger som skal bli henrettet. Hun sitter på dødscelle i Bali for å smugle kokain.

Ble venner i fengselet Sandiford sier Chan, som ble dømt til døden i 2005 for å være hjernen bak den såkalte «Bali Nine», hjalp henne å takle fengselsforholdene etter at hun ble gitt dødsstraff for to år siden.

- Jeg beundret Andrew. Han har vært en utrolig hjelp for meg, og han var der for alle som trengte hjelp inne i fengselet. De organiserte rehabiliteringsprosjekter, og hvis det ikke var for dem, ville vi ikke ha innlagt vann på blokkene, eller kunst-og håndverkstimer, matlaging eller datamaskiner. Jeg ønsker å sende mine dypeste kondolanser til deres familier og kjære, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer