Bestemor syk - frykter for barna

Men barna klager ikke over noen dager skolefri, får Dagbladet opplyst. Smitte bekreftet i Canada og på New Zealand.

TAPER: Den lille familien taper dyrebare penger på at barna må holdes hjemme fra skolen fram til 6. mai. F.v.: Etzon Alfredo Hernandez, Diana Rodriguez og  Jessica Cecilia Hernandez. Foto: Ane Teksum Isbrekken.
TAPER: Den lille familien taper dyrebare penger på at barna må holdes hjemme fra skolen fram til 6. mai. F.v.: Etzon Alfredo Hernandez, Diana Rodriguez og Jessica Cecilia Hernandez. Foto: Ane Teksum Isbrekken. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MEXICO BY/OSLO (Dagbladet.no): Ingen kyssing ved hilsing. Ingen større menneskemengder. Ingen nær kontakt.

Det er rådene fra den mexicanske regjeringen. CNN melder at 81 mennesker har omkommet av den farlige influensaen i Mexico. På Zocalo, hjertet i Mexico City, er det merkbart mindre mennesker å se. Her møter Dagbladet Diana Rodriguez (28) med barna Etzon Alfredo (9) og Jessica Cecilia (7) . Svineinfluensautbruddet bekymrer dem alle.

—Det er klart vi er redde, sier Rodriguez.

Hun forteller at hun sørger for å lufte huset ekstra godt, og at hun passer på at barna går med munnbind.

Her finner du Dagbladets dekning av virusspredningen.

Taper pengerI går kveld kom beskjeden om at barna må holdes hjemme fra skolen til minimum 6. mai.

—Vi taper penger på dette, i og med at jeg ikke kan jobbe så mye som jeg pleier. Jeg må være hjemme og passe barna. Det finnes ingen permisjonsordninger, forteller Diana Rodriguez til Dagbladet.

Hun jobber som selger ved Zocalo i Mexico by. Selv om regjeringa har bestemt at barna skal holdes hjemme i minst to uker til, finnes det ingen støtteordninger som sikrer inntekten til familiene som må være hjemme med barna sine.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer