Bestemor trengte operasjon- legen ba om dans

TROMSØ (Dagbladet): - En sånn lege burde ikke hatt vakt noen steder, sier Lilian Ellingsen. Hun er rystet etter at hennes 81-årige bestemor ikke fikk hjelp da hun var syk. I stedet ba legen henne opp til dans for å bevise at hun var frisk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det var en lege i Gildeskål i Nordland som gikk til det høyst uvanlige skrittet overfor den 81 år gamle kvinnen. Neste dag så en annen lege at kvinnen hadde blodpropp. Han sendte henne straks til operasjon på sykehuset.

Den danseglade legen ble tilkalt tre ganger i løpet av natta til første nyttårsdag. 81-åringen hadde sterke smerter i foten som var hvit og kald. Først nektet legen å rykke ut. Da han ble kontaktet på nytt, avla han et kort besøk hos kvinnen og avfeide henne med at hun bare hadde dårlig blodsirkulasjon.

Han ga henne en sprøyte og smertestillende tabletter før han dro og fortsatte på sin 16. døgnvakt på rad.

Rakte ut hånda

Da kvinnen på nytt tilkalte legen, ville legen overbevise kvinnen om at det ikke var noe galt med henne. Han rakte ut hånda og bød pasienten opp til vals. Han fikk dratt kvinnen opp på beina, men hun satte seg straks ned fordi hun trodde hun skulle besvime av smertene.

- Han skulle absolutt ha henne fram på gulvet for å danse wienervals. Jeg synes dette tyder på en useriøs innstilling. En sånn lege bør ikke ha vakt noen steder, sier Lilian Ellingsen, som er kvinnens barnebarn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer