BLE MILLIARDÆR: 51-åringen fra Iowa i USA ble milliardær etter å ha vunnet i lotteriet Powerball. Foto: Powerball
BLE MILLIARDÆR: 51-åringen fra Iowa i USA ble milliardær etter å ha vunnet i lotteriet Powerball. Foto: PowerballVis mer

Powerball-vinner:

Bestemor vant nesten tre milliarder kroner: Oppretter fond for barnebarnet

Milliard-gevinsten skal ikke rett i Lerynne Wests egen lomme.

En bestemor fra den lille byen Iowa i Redfield i USA var en av to vinnere av Powerball-lotteriets gjeveste sum på mandag, skriver CBS News. Beløpet hun vant? 343.9 millioner dollar, eller om lag tre milliarder kroner.

- Jeg forstår at dette er et livsforandrende øyeblikk, og jeg gleder meg til å dele nyheten med familie og venner, sa Lerynne West (51) da hun fikk nyheten om at hun var blitt milliardær.

Det første West ville kjøpe til seg selv var en ny bil.

- I dag kjører jeg en eldgammel Ford Fiesta, sier hun, og fortsetter:

- Og jeg skal skaffe meg en stor bil. Så stor at jeg kan ta med meg alle barnebarna rundt omkring.

Fond etter barnebarnets død

West har ikke tenkt til å bruke milliardene kun på seg selv. Tvert imot er planen å gi store deler av gevinsten til det nystiftede fondet Callum Foundation, til ære for hennes avdøde barnebarn, Callum.

- Han ble født 24 uker for tidlig i april og levde i en dag, forteller West.

Stiftelsens mål er å bekjempe fattigdom og sult, i tillegg finansiering av utdanning, bedret dyrevelferd og støtte til Krigsveterandepartementet.

West jobbet tidligere i en helseforsikringsorganisasjon, men pensjonerte seg like etter at hun vant. 51-åringen overkom oddsen på 292,2 millioner for å vinne.