Bestemor varslet om Baby Grace-drapet

Skjønte det var barnebarnet da hun så tegningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Etterforskerne avventer fortsatt DNA-resultatene, men de er likevel sikre på at det var Riley Ann Sawyers som ble funnet av en fisker i en plastboks på en ubebodd øy i Texas 29. oktober i år.

I helga ble jentas mor Kimberly Dawn Trenor (19) og stefar Royce Clyde Zeigler (24) arrestert og siktet i saken.

Det var Riley Anns bestemor Sherly Sawyers som varslet myndighetene om at det kunne være den to år gamle jenta som var funnet. Hun hadde ikke sett barnebarnet på flere måneder da hun så bildet av jenta politiet kalte Baby Grace, og skjønte at det kunne være Riley Ann, melder nyhetsbyrået Associated Press.

– Det er hardt å tenke på at jeg aldri vil se henne igjen, sa hun på en pressekonferanse i går, mens hun holdt i en dukke hun hadde kjøpt til barnebarnet til jul.

Kimberly Dawn Trenor og Sherly Sawyers sønn, Robert Sawyers, er Riley Anns biologiske foreldre. Robert Sawyers har ikke hatt kontakt med Riley Ann Sawyers siden mars i år.

Ifølge nyhetsbyrået Associated Press prøvde stefaren Royce Clyde Zeigler å begå selvmord i forrige uke. Da skrev han et brev:

«Min kone er uskyldig i syndene jeg har begått», skrev han ifølge rettsdokumentene som er blitt publisert av TV-kanalen KTRK.

Det er ikke blitt fastslått hvordan den lille jenta ble drept, men hun hadde tre brudd i hodeskallen da hun ble funnet.

I en forklaring til politiet skal moren ha innrømmet at hun og stefaren drepte Riley Ann 24. juli i år.

FUNNET DØD: Dette bildet av Riley Ann Sawyers ble offentliggjort i går. Foto: AP/Scanpix
FUNNET DØD: Dette bildet av Riley Ann Sawyers ble offentliggjort i går. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Jenta skal ha blitt mishandlet og blant annet holdt under vann i et badekar, før hun døde. De to skal ha oppbevart liket i to måneder før de la henne i en plastboks og dumpet henne i havet.

Etter at Riley Ann døde tvang Royce Clyde Zeigler mora Kimberly Dawn Trenor til å forfalske et dokument som viste at datteren hadde blitt tatt hånd om av barnevernet på grunn av beskyldninger om seksuelt misbruk.

De to siktede ble kjent med hverandre gjennom online-spillet World of Warcraft for noen år siden, og flyttet sammen i juni i år.

Bestemor varslet om Baby Grace-drapet
I SORG: Sherly Sawyers varslet politiet om at det kunne være Riley Ann Sawyers som var drept.
BABY GRACE: Etterforskerne laget dette bildet av den drepte jenta. Det fikk bestemora til å reagere.
SIKTET: Mor Kimberly Dawn Trenor.
SIKTET: Stefar Royce Clyde Zeigler.