Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Bestemoren og babyen var ikke tilfeldige ofre

Russerranere truet med å drepe babyen (9 mnd.) hvis bestemoren ikke åpnet safe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): To russiske statsborgere sitter i kveld i arresten etter at de ble pågrepet i forbindelse med ranet av en bestemor (47) og hennes ni måneder gamle barnebarn på Mortensrud i Oslo i formiddag.

Politiet jakter fremdeles to til tre andre personer som de mener var med på ranet. Personene ble pågrepet på vei fra stedet etter at sønnen i naboleiligheten hadde hørt bråk hos sin mor og ringte nødnummeret.

- Heldigvis hadde vi en bil i nærheten og de kom raskt til stedet og pågrep to personer på vei ut, sier stasjonssjef Gro Smedsrud ved Manglerud politistasjon.

Truet med å drepe babyFornærmede har forklart at ranerne, bevæpnet med blant annet elektrosjokkpistol, ringte på døra til 47-åringen. Da hun åpnet stormet de inn i leiligheten. De truet med våpen og satte elektrosjokkvåpenet mot hodet til det lille barnet og truet med å drepe det dersom bestemoren ikke åpnet safen i boligen, forteller Smedsrud til Dagbladet.

- Vi vet ikke om dette våpenet var ladet eller plombert, sier Smedsrud.

- Disse personene slo ikke til mot en tilfeldig leilighet. Vi tror de visste at det lå en safe der inne og at de var godt forberedt, sier hun.

Fra safen tok ranerne smykker og penger.

- Barnet forsto kanskje våpenet mot hodet, men det oppfattet nok bestemorens frykt og dramatikken rundt, tror Smedsrud.

- VinningskriminelleDe to mennene som så langt er pågrepet er 30 og 26 år. De er kjent for politiet fra tidligere saker. Om de har lovlig opphold i Norge, har ikke politiet undersøkt ennå, men Smedsrud er sikker på at de ikke er her som turister.

- Vi tror de er blant de som er i Norge som vinningskriminelle, sier stasjonssjefen.

Politiet har også sikret seg en bil som de knytter til ranet.

Den fornærmede bestemoren og barnebarnet blir nå tatt hånd om av de nærmeste og støtteapparat. Politiet tilbyr også hjelp hvis det er behov for det.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!