Bestevenn: - Anja-siktet turte ikke gå ut etter drapet

Skal ha vært «sykelig opptatt» av Anja-saken.

HER BLIR HAN PÅGREPET: Pågripelsen av 23-åringen foregikk uten dramatikk, ifølge politiet. Foto: Dagbladet-tipser
HER BLIR HAN PÅGREPET: Pågripelsen av 23-åringen foregikk uten dramatikk, ifølge politiet. Foto: Dagbladet-tipserVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 23 år gammel Ålesund-mann ble i går ettermiddag siktet for forsettlig drap på Anja Weløy Aarseth (21).

Ifølge en av hans beste venner skal mannen ha oppført seg uvanlig og rart i tida etter drapet. Vennen sier til BT at han kontaktet den siktede på Facebook på torsdag i forrige uke - dagen etter at Anja ikke kom tilbake fra en joggetur.

De to avtalte å møtes, og siktede opplyste at det hadde vært mye bråk med vennekretsen hans i Ålesund.

- Vi dro og hentet ham med bilen. Det var vel i 20-tiden på torsdag. Da var han helt rolig. Vi kunne ikke merke at det hadde skjedd noe, sier vennen.

Oppførte seg annerledes Utover kvelden og senere ble imidlertid den siktede urolig og stille, ifølge BT. Han skal ha sjekket telefonen ofte og gjennomført flere telefonsamtaler.

- Han oppførte seg annerledes enn han pleier, sier vennen.

Sist gang de to var i kontakt var på tirsdag.

- Han torde ikke komme ut fordi han hadde så noia. Han snakket om politiet. Hvorfor har du noia, spurte jeg, er du ruset? Da svarte han at han ikke torde å gå ut ennå, men at han kanskje kom seinere.

«Sykelig opptatt» av drapet Den siktede skal ha dratt ut av Ålesund dagen etter drapet. Til VG sier en kamerat av mannen at han reagerte på 23-åringens oppførsel.

FUNNET DREPT: Anja Weløy Aarseth. Foto: Politiet / Privat
FUNNET DREPT: Anja Weløy Aarseth. Foto: Politiet / Privat Vis mer

- Han var sykelig opptatt av drapet, og leste nyheter hele tiden. Han kunne ikke legge bort mobiltelefonen, sier vennen. Han forteller at han til slutt ba 23-åringen om å legge fra seg mobilen og spurte ham til slutt om det var han som hadde gjort det.

- Dette nektet han for. Jeg synes han virket rolig ellers, sier vennen til VG.

Trusler og vold Politiet bekreftet i går at 23-åringen er en kjenning av politiet fra tidligere.

følge Aftenposten skal han i oktober i fjor ha truet en kvinne, som han en periode bodde og jobbet sammen med, med kniv og ha truet med å drepe sønnen hennes, en politimann og hans familie. Ifølge dommen var han beruset da dette skjedde.

Han er også dømt for ulovlig oppbevaring av våpen, for bruk av narkotika og for å ha sparket en politimann. Mannen har også vært tiltalt for å ha slått sin tidligere samboer, som han har barn med, i magen og hodet.

Mannen skal ha vært uten fast bopel i 2012, og skal da ha mottatt sosialstønad.

Felt av DNA 23-åringen ble pågrepet i bydelen Skarbøvik rundt klokka 1725. Pågripelsen skjedde uten dramatikk. Politiet har ikke villet kommentere dødsårsaken.

Ifølge politiet var det DNA-spor førte til pågripelsen av mannen ettersom hans profil var registrert hos politiet tidligere. Mannen er tidligere straffedømt for blant annet drapstrusler, ulovlig oppbevaring av våpen og narkotikabruk.

Mannen satt i avhør fram til 01-tiden i natt. Da hadde mannen også rukket å ha de første samtalene med sin advokat, Reidar Andresen.

INGEN KOMMENTAR: Forsvarer Reidar Andresen har foreløpig ikke ønsket å kommentere saken. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
INGEN KOMMENTAR: Forsvarer Reidar Andresen har foreløpig ikke ønsket å kommentere saken. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

- I samråd med klienten ønsker jeg ikke å kommentere saken i kveld, sier Andresen.

Han vil møte sin klient på nytt torsdag, og vil da avklare om han kan gi noen kommentarer til mediene.

FELT AV DNA: Etterforskere på jobb på byfjellet Aksla i Ålesund. Det var DNA-funn som til slutt gjorde at politiet siktet en 23-åringe for drapet. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
FELT AV DNA: Etterforskere på jobb på byfjellet Aksla i Ålesund. Det var DNA-funn som til slutt gjorde at politiet siktet en 23-åringe for drapet. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer