Bestevennen nekter for drapet

Bestevennen nektet i retten i dag for at det var han som knivdrepte Taher Hamidi (37).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

42-åringen erklærte seg ikke skyldig da rettssaken startet i dag. Han forklarte for retten i dag at han dagen før drapet ble kontaktet av en ukjent mann som kalte seg Ahmad. Mannen skal ha truet hans familie, og bedt ham arrangere et mtøe med Taher Hamidi.

Den drapssiktede mannen sa i retten i dag at han hadde sluppet av denne mannen ved busstasjonen og at han ikke har hatt noe med drapssaken å gjøre etter dette. Men politiet har ikke klart å finne noen spor etter den ukjente mannen.

De har imidlertid funnet den siktedes fingeravtrykk i blodet til den drepte inne i drosjen. Den siktede 42-åringen har ingen forklaring på hvordan hans fingeravtrykk havnet der.

Drept med militær teknikk

I dag begynte rettssaken i Stavanger tingrett mot den kurdiske mannen som er tiltalt for å ha drept Taher Hamidi (37) i hans drosje på Forus i Stavanger. Hamidi ble funnet drept med kniv i drosjen sin en søndag kveld i august i fjor.

Kutt og sår på Hamidis armer viste at han kjempet desperat mot drapsmannen, men tapte kampen. Drapet ble utført på en svært spesiell måte: Drapsmannen brukte en militær drapsteknikk med flere knivstikk. Til slutt skar han strupen over på offeret.

37-åringen hadde vært drosjesjåfør i seks år, men rakk ikke å utløse alarmen i den nye drosjen før drapsmannen tok livet av ham. Siste gang noen hørte fra Hamidi før drapet, var da han kontaktet sentralbordet i NorgesTaxi ved 23-tida kvelden før. Norsk-iraneren var på jobb da han ble drept. Drosjeveska med flere tusen kroner ble funnet urørt i bilen.

Lurt i felle

I begynnelsen visste ikke politiet om de jaget en rovmorder eller om drapsmannen kjente offeret sitt. Men allerede kort tid etter drapet gikk politiet ut og sa at Hamidi kunne ha blitt lokket i en felle av drosjekolleger. Hamidis bestevenn (42) gikk ut i mediene og beskrev drapet som helt uforståelig:

- Jeg kan ikke forstå hvem som har drept Taher. Hvorfor skulle noen gjøre det? Han hadde ingen fiender og kom aldri i konflikt med noen, sa 42-åringen, som også er norsk-iraner med kurdisk bakgrunn.

- Som tidligere geriljasoldat er han vant til å forsvare seg og han er sterkt nok mot én person. Jeg frykter at det er flere som har angrepet ham eller at det er en profesjonell drapsmann.

Etter hvert vendte politiet oppmerksomheten mot det kurdiske miljøet. De lurte på om Hamidi kunne ha blitt drept som hevn. På slutten av 90-tallet var Hamidi innblandet i en episode der han banket opp en annen sjåfør. Den tidligere geriljasoldaten ble selv utsatt for flere innbrudd som han trodde kom fra fiender i det kurdiske miljøet. Han ble utsatt for en sterkt krenkende rykteflom, og noen kontaktet forsikringsselskapet og anga ham som forsikringssvindler for å hindre at han fikk utbetalt penger etter innbruddet.

Noen uker før drapet skiftet Hamidi ut alle låsene i familiens nye hus.

Fant bestevennens blod i drosja

Bare en knapp uke etter drapet ble Hamidis bestevenn (42) arrestert og siktet for drapet. Hamidis kone og kona til bestevennen var på ferie sammen da drapet skjedde.

Søndag kveld, da Taher Hamidi ble funnet drept i drosja, var det fest hjemme hos den mistenkte mannen. Mannen skal ha oppført seg som vanlig og nekter for at han drepte sin beste venn. I det kurdiske miljøet går det rykter om at Hamidi ble drept av iranske agenter fordi han tilhører opposisjonen.

Politiet har funnet den tiltaltes fingeravtrykk i blod i drosja. Mannen nekter likevel straffskyld.