Bestevennene gråt for Verona

Elever og lærere i 3. klasse ved Rjukan barneskole gråt da de fikk nyheten om at Verona Delic (9) og hennes familie ble hentet og skal tvangsutsendes fra Norge i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

RJUKAN (Dagbladet): Familien Delic ble hentet tidlig torsdag morgen av folk fra Politiets utlendingsenhet og fraktet til Trandum transittmottak for utsendelse til Sarajevo i Bosnia. Familien fikk avslag på sin asylsøknad i Borgarting lagmannsrett sist fredag.

For bestevennene Emilie Andersen og Margit Ingolfsland, begge ni år, kom nyheten som et slag. Verona er født og oppvokst på Rjukan. Jentene har kjent henne hele livet.

- Vi begynte å gråte. Deretter fikk vi lov til å gjøre hva vi ville. Margit og jeg gikk hjem. Læreren vår gråt også, forteller Emilie.

Hun og venninnen er helt klart preget av en slik handling som rammet deres beste venn. Ved boligen til familien Delic ligger det gjenstander som de ikke fikk med seg.

- På skolen er det hårstrikk og boblebukse. Vi lurer på hva som skjer med tingene hennes nå. Hvem som skal ha dem, sier de to jentene.

De tror kanskje tingene kan ligge, dersom Verona dukker opp igjen.

Kongen På spørsmål om hvordan de reagerer på dette som har hendt, svarer jentene at her må voksne ordne opp.

- Kanskje kan kongen hjelpe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer