Bestevenninna fortalte om flere angrep

BODØ (Dagbladet): Bestevenninna til Linn Charlott Nesblom kunne i dag fortelle retten om enda flere alvorlige angrep fra den drapstiltalte 28-åringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går fikk retten høre fra en av Sæles beste venner at Sæles favorittfilmer var voldsfilmer.

Jørn-Are Andersen Sæle har allerede innrømmet at han tok kvelertak på og slo Linn den 11. september i fjor. Dette forholdet ble noen dagere senere anmeldt av Linn og hennes mor, en anmeldelse politiet aldri prioriterte.

I går fortalte Linns mor, Helen Nesblom, at Linn på drapsdagen skal ha fortalt om et enda verre angrep som skal ha skjedd bare noen få dager før hun ble drept. Linns mor fryktet at datteren hadde blitt voldtatt, men rakk aldri å få vite hva som virkelig hadde skjedd.

I dag kunne bestevenninna fortelle om et tredje alvorlig angrep fra Sæle like etter hans bursdag i midten av oktober. Der var også bestevenninna tilstede.

- Det var dagen etter eller to dager etter bursdagen at Linn viste meg de nye merkene. Hun fortalte at ikke lenge etter at jeg var gått, hadde han klikket. Han tok kvelertak på henne, og holdt henne nede i senga. Linn hadde ikke turt å gjøre noe, og lot ham overnatte hos henne etter angrepet. Han hadde visst bare ligget og grått, forklarte den 16 år gamle bestevenninna i retten.

Hun fortalte at Linn ville beholde vennskapet med den 12 år eldre Sæle selv om forholdet ble slutt etter det første angrepet i midten av september.

- Enkelte ganger var han kjempesnill og ga henne gaver. Så kunne han bruke de samme gavene som en unnskyldning for å komme til henne når han ville ha dem tilbake.

Den 16 år gamle jenta hørte aldri at Jørn-Are truet med å drepe Linn, men Linn fortalte henne at Jørn-Are skulle ha sagt at hvis hun anmeldte ham, så ville han uansett komme ut igjen en dag.

Sæle er i dag tiltalt for å ha planlagt drapet på Linn Charlott Nesblom på Halsa Gjestegård.