Bestevenninner bortført?

De engelske småjentene Jessica Chapman og Holly Wells har vært borte siden søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag beslagla politiet en hvit varevogn som sto parkert på en campingplass 16 kilometer fra landsbyen Soham i Cambridgeshire, Sussex, hvor de to bestevenninnene kommer fra. Varevognen skal ha blitt observert kjørende i området hvor jentene sist ble sett søndag kveld, skriver avisen Independent onsdag.

Politiet mener nå at sannsynligheten for at Jessica Chapman og Holly Wells er bortført, øker for hver time som går.

- I begynnelsen trodde vi dette var en skøyerstrek. Vi trodde det kanskje var skjedd en ulykke, men nå må vi dessverre begynne å vurdere muligheten for at de er blitt bortført, sier etterforsker David Hankins.

Fotballtrøyer

De to jentene hadde på seg røde supportertrøyer fra Manchester United, med «Beckham» bakpå. David Beckham, som er kaptein på det engelske fotballandslaget, oppfordret tirsdag jentene til å vende hjem. Politiet ber foreldre sørge for at barn unngår å bruke de særpregede trøyene, slik at man unngår falsk alarm fra folk som tror de har sett jentene.

Både helikoptre og politihunder er satt inn i en storstilt leteaksjon, samtidig som hundrevis av lokale innbyggere har gjennomsøkt området rundt landsbyen. Men foreløpig har de ikke funnet et eneste spor.

Siden søndag har politiet mottatt mer enn 2000 tips.

Ringte ofte hjem

Jessica var på besøk hos Holly da de plutselig ble borte. Ifølge Jessicas foreldre hadde hun ringt hjem for å spørre om hun kunne spise middag hos venninnen. Senere ringte hun nok en gang fordi hun ville bli igjen og grille. Avtalen var at hun skulle ringe før hun dro hjem slik at faren kunne møte henne. Det gjorde hun aldri.

Etterforskere som ledet søket etter den drepte åtteåringen Sarah Payne for to år siden, er også blitt bedt om å bistå. Sarah forsvant vest i Sussex i juli 2000 mens hun var på besøk hos besteforeldrene. 17 dager senere ble hun funnet nedgravd og drept.

FORSVUNNET:</B> Småjentene hadde på seg fotballskjorter med "Beckham" på ryggen da de forsvant.