Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kattedrap i Bærum:

Bestialsk kattedrap i Bærum: Fant Elines katt halshugget og med avskåret hale

- Jeg er så sint og forstår ikke hvordan et menneske kan gjøre noe sånt med et dyr, sier hun.

Mishandlet: Eline Amundsen Molvig og samboeren tror Cat Stevens kan har vært fanget i flere uker, før den ble mishandlet og dumpet i nabolaget hennes. Foto: Privat.
Mishandlet: Eline Amundsen Molvig og samboeren tror Cat Stevens kan har vært fanget i flere uker, før den ble mishandlet og dumpet i nabolaget hennes. Foto: Privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 14. oktober slapp Eline Amundsen Molvig fra Jar i Bærum ut katten sin, Cat Stevens. Fem uker senere fant politiet katten halshugget og uten hale i gata hun bor i.

Saken ble først omtalt av TV2.

Cat Stevens pleide alltid å være i nærheten av huset til Molvig og samboeren, men da katten ikke sto utenfor vinduet morgenen etter at de slapp den ut, skjønte de med engang at det var noe galt.

- Den pleide å være veldig hjemmekjær og gikk ikke i andre hus med mindre den ble lokket, sier Molvig til Dagbladet.

Lette etter katten

Da samboerne ble bekymret for at katten var blitt borte begynte de å henge opp plakater i nabolaget, men de ble revet ned bare et døgn etterpå. Ytterligere tre ganger prøvde de å henge opp plakater som også ble revet ned.

- Vi har gått rundt omkring og ropt etter Cat Stevens uten hell. Den pleide å komme når vi ropte, sier hun.

Over en måned senere fikk moren hennes en telefon fra dyreklinikken om at de hadde funnet katten, men at de ikke hadde gode nyheter. Cat Stevens ble funnet i gata til Molvig på Jar uten hode og hale.

Moren ringte først søsteren til Molvig for å fortelle den tragiske nyheten. Dermed foreslo søsteren at hun og Molvig skulle møtes, for hun ville ikke si det over telefon.

- Jeg knakk helt sammen da hun sa at Cat Stevens var død. Jeg er så sint og forstår ikke hvordan et menneske kan gjøre noe sånt med et dyr, forklarer Molvig.

Tror drapet skjedde nylig

Hun har ikke umiddelbare planer om å skaffe seg en ny katt, fordi Cat Stevens kan ikke erstattes med det første. Men sier at om hun skal ha en ny katt i framtiden, så kommer hun til å skaffe seg en innekatt.

Molvig og samboeren tror at katten kan ha vært holdt fanget i flere uker før politiet fant den død i gaten. Veterinær, Wenche Bjerke, jobber på den aktuelle dyreklinikken og tok imot den døde katten. Hun mener at hodet ble fjernet nylig, skriver TV2.

- Kuttet i huden var helt rent og fersk. Jeg tror hodet ble fjernet for kun to-tre dager siden, sier Bjerke til TV2.

Saken er anmeldt til politiet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!