Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bestialsk seriemorder herjer i Riga

En seriemorder sprer skrekk i Latvias hovedstad Riga. På bare en uke har samme person trolig drept og lemlestet seks mennesker. To av ofrene har fått hjertene skåret ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Befolkningen i den latviske byen er livredde etter at seks personer er blitt brutalt drept den siste uka. Bare i løpet av i går natt ringte over 150 til politiet for å rapportere om det de trodde var nye lik, skriver den svenske avisa Aftonbladet.

Skåret opp

Drapene begynte 2. desember da den 75- årige pensjonert obersten Ivan Abramovitj ble funnet i en blodpøl på gulvet i sin egen leilighet. Brystet var skåret opp på kryss og tvers i et desimeterdypt sår.

 Kona Antonia overlevde knivkutt i magen og halsen.

 Den vitner tror er morderen, spaserte rolig ned trappen fra syvende etasje og ba en tilfeldig forbipasserende om å ringe ambulansen.

Skar ut hjertene

Dagen etter ble to nye ofre funnet. Den tredje dagen gikk seriemorderen om mulig et skritt lenger. Eva Treija (25) og hennes 10-måneder gamle datter Elsa ble funnet med hjertene skåret ut.

 - De ble funnet på soverommet. Morderen tente ild i leiligheten. Han ville vel brenne opp likene, sier en nabo.

 Det siste drapsofferet ble funnet på en kirkegård 7. desember. Dette mistenker politiet er et fyllemord, men utelukker ikke at det kan være den fryktede seriemorderen.

Mentalpasient

Lokale aviser spekulerer i at en 31-år gammel mentalpasient på rømmen står bak drapene, og politiet utelukker ikke at han kan være morderen.

 Politiet etterlyser også mannen som ble sett forlate oberstens leilighet, og har publisert en fantomtegning av mannen. Han er rundt 35 år gammel, 170-175 cm. høy med kort mørkt hår, skriver Aftonbladet.

MISTENKT: En mann i 35-års alderen etterlyses av politiet i Riga for de grusomme drapene den siste uka.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!