Bestill pizza med fjernkontrollen

Synes du skjorta til Charlotte i Hotel Cæsar er nydelig? Eller liker du buksene til Otto Jespersen? Snart kan du kjøpe det du ser på TV-skjermen ved å trykke på fjernkontrollen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ni tusen hjem i San Fransisco har gått gjennom et svært spennende eksperiment. TV-seerne tittet på et helt vanlig TV-program, og i pausen ble det vist reklame for pizza. Med to trykk på fjernkontrollen kunne de bestille maten de så. Et kvarter seinere sto pizzabudet på døra, skriver den svenske avisa Expressen.

Ifølge undersøkelsen sa 96 prosent av forsøkspersonene at dette var en utmerket måte å handle på. 98 prosent svarte at de ville handle enda mer på samme måte når det ble mulig. Expressen skriver at neste steg blir at du kan gå inn midt i et TV-program, se hvilke klær skuespillerne har på seg, få informasjon om hva klærne koster og bestille dem ved å klikke et par ganger på fjernkontrollen.

Utviklings- og forskningsinstitusjonen Forrester regner med at 3,8 milliarder mennesker kommer til å ha tilgang til interaktiv TV i løpet av fire år.