- Bestilte 13 000 bilder av barneovergrep fra Filippinene

Mann i 20-årene fra Sunnmøre dømt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En mann i 20-årene fra Sunnmøre er tiltalt for å ha bestilt bilder av overgrep mot barn på Filippinene. Han skal ha vært i besittelse av over 13.000 overgrepsbilder.


Mannen skal ifølge tiltalen ha medvirket til produksjon av fremstillinger av seksuelle overgrep mot barn, ved å bestille bilder fra Filippinene.

- Han valgte ut en jente som skulle fotograferes, betalte 100 dollar på forskudd før bildene ble tatt og instruerte hvordan bildene skulle se ut, sier politijurist Sverre Bromander i Kripos til Sunnmørsposten.

Bromander mener fremgangsmåten er på full fart inn i barnepornomiljøer over hele verden, og frykter at dette vil føre til et økende problem i fremtiden med tanke på overgrep mot barn.

I tillegg til medvirkning til produksjon, er sunnmøringen tiltalt for distribusjon av filmer og bilder med fremstilling av seksuelle overgrep mot barn. Disse skal han ha delt med andre via chatteprogram, fildelingsprogram og over e-post.

- Han skal også ha vært i besittelse av 13.839 bilder og 239 filmfiler som forestiller seksualiserte overgrep mot barn. Dette ble funnet i mannens bolig på Sunnmøre, sier Bromander.

Saken skal opp i Sunnmøre tingrett i nærmeste fremtid. Mannens forsvarer, advokat Reidar Andresen, har ikke ønsket å uttale seg om tiltalen.

(NTB)

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer