Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Bestilte drap på datterens kjæreste

Påtalemyndigheten mener æresmotiver ligger bak, og har tiltalt en far (43) for å ha bestilt drap på datterens kjæreste (19).

MISHANDLET: I blokka i bakgrunnen ble en da 18 år gammel mann ha blitt grovt mishandlet i februar i fjor. Bakgrunnen skal ha vært at hans svigerfar ønsket ham drept. Seks personer står tiltalt i saken, som kommer opp i Oslo tingrett i januar. Foto. Nina Hansen/Dagbladet
MISHANDLET: I blokka i bakgrunnen ble en da 18 år gammel mann ha blitt grovt mishandlet i februar i fjor. Bakgrunnen skal ha vært at hans svigerfar ønsket ham drept. Seks personer står tiltalt i saken, som kommer opp i Oslo tingrett i januar. Foto. Nina Hansen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I alt seks personer, blant dem en 43 år gammel mann, må møte i Oslo tingrett i januar. Fire av dem er fra Østfold, to av dem fra Oslo.

Ifølge tiltalen skal 43 åringen ha inngått en avtale om at en annen av de tiltalte skulle ta livet av en 19-åring, fordi denne var kjæreste med hans datter. Prisen for det bestilte drapet skal ha vært 250.000 kroner.

Mannen er også tiltalt for å ha slått dattera, også hun 19 år, og kalt henne «hore og gatejente».

- Tiltalen lyder på forbund om drap, frihetsberøvelse, mishandling og familievold. Vi mener at det ligger et æresmotiv til grunn, sier statsadvokat Trude Antonsen.

43-åringen som er hovedtiltalt som oppdragsgiver i saken er fra Afghanistan. Også de andre tiltalte i saken, fire menn og en kvinne, alle i 20-årene, har utenlandsk opprinnelse.

Advokat John Christian Elden, som representerer 43-åringen, sier at klienten nekter straffskyld i saken.

- Ut over det har jeg ingen kommentarer til påtalemyndighetens teorier, sier Elden.

Kidnappet og mishandlet - Det er vår oppfatning at hovedtiltalte er oppdragsgiver og kommer i kontakt med disse personene med det formål å ta livet av datterens kjæreste, sier Antonsen.

Hun vil ikke si noe om hva det var 43-åringen mente var så galt med den unge mannen hans datter hadde valgt, at han ønsket ham død.

19-åringen ble imidlertid ikke tatt utsatt for noe drapsforsøk, men ble ifølge tiltalen kidnappet og mishandlet på en adresse i Oslo over nesten ett døgn i februar i år.

Søndag 9. februar skal 19 åringen ha blitt fulgt da han reiste fra Fredrikstad til Oslo. Da han kom til Røa T-banestasjon klokken 22.20, geleidet tre personer ham inn i en bil. Han ble deretter fraktet til en adresse i Oslo, der han ble bundet.

Ifølge tiltalen skal mishandlingen ha bestått av slag, spark, kvelning, og pisking med ledninger og kabler over ryggen. 19-åringen skal ha mistet bevisstheten flere ganger under mishandlingen.

19-åringen skal også ha blitt tvunget til å gi fra seg sin mobiltelefon og bankkort, som deretter ble misbrukt.

19-åringen skal ha blitt sluppet løs i nærheten av et hotell i Oslo, og varslet institusjonen han bodde ved om hva som hadde skjedd. Deretter ble politiet kontaktet.

- Penger byttet hender 29-åringen som ifølge tiltalen ble rekruttert som potensiell drapsmann, er ikke tiltalt for posten om drapsforbund.

- Det skyldes at vi ikke kan bevise at han hadde til hensikt å drepe 19-åringen, sier statsadvokat Antonsen.

Politiet mener imidlertid at pengene for det angivelige drapsoppdraget - 250.000 kroner - har byttet hender.

Dette skal i ettertid ha ført til en konflikt mellom 43-åringen og de andre tiltalte i saken.

Advokat Tom Barth-Hofstad representerer 29-åringen.

- Uavhengig av hva oppdragsgiver har ment, har min klient aldri hatt noen hensikt om å utføre noe drap, sier Barth-Hofstad til Dagbladet.

29-åringen erkjenner straffskyld for frihetsberøvelse, men nekter å ha deltatt i mishandlingen.

Har brutt med familien Den 19 år gamle jenta har brutt med familien etter saken. Både hun og den 19 år gamle kjæresten har siden levd under beskyttelsesregime.

Eirik Teigstad er bistandsadvokat for de fornærmede 19-åringene.

- For henne dreier det seg om familievold, for han om at noen har bestilt drap på ham. Det er en spesiell sak, og det har vært en stor belastning for dem, og en stor omveltning i livene deres, sier Teigstad.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media