- Bestilte drap på datterens kjæreste

Påtalemyndigheten mener æresmotiver ligger bak, og har tiltalt en far (43) for å ha bestilt drap på datterens kjæreste (19).

MISHANDLET: I blokka i bakgrunnen ble en da 18 år gammel mann ha blitt grovt mishandlet i februar i fjor. Bakgrunnen skal ha vært at hans svigerfar ønsket ham drept. Seks personer står tiltalt i saken, som kommer opp i Oslo tingrett i januar. Foto. Nina Hansen/Dagbladet
MISHANDLET: I blokka i bakgrunnen ble en da 18 år gammel mann ha blitt grovt mishandlet i februar i fjor. Bakgrunnen skal ha vært at hans svigerfar ønsket ham drept. Seks personer står tiltalt i saken, som kommer opp i Oslo tingrett i januar. Foto. Nina Hansen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I alt seks personer, blant dem en 43 år gammel mann, må møte i Oslo tingrett i januar. Fire av dem er fra Østfold, to av dem fra Oslo.

Ifølge tiltalen skal 43 åringen ha inngått en avtale om at en annen av de tiltalte skulle ta livet av en 19-åring, fordi denne var kjæreste med hans datter. Prisen for det bestilte drapet skal ha vært 250.000 kroner.

Mannen er også tiltalt for å ha slått dattera, også hun 19 år, og kalt henne «hore og gatejente».

- Tiltalen lyder på forbund om drap, frihetsberøvelse, mishandling og familievold. Vi mener at det ligger et æresmotiv til grunn, sier statsadvokat Trude Antonsen.

43-åringen som er hovedtiltalt som oppdragsgiver i saken er fra Afghanistan. Også de andre tiltalte i saken, fire menn og en kvinne, alle i 20-årene, har utenlandsk opprinnelse.

Advokat John Christian Elden, som representerer 43-åringen, sier at klienten nekter straffskyld i saken.

- Ut over det har jeg ingen kommentarer til påtalemyndighetens teorier, sier Elden.

Kidnappet og mishandlet - Det er vår oppfatning at hovedtiltalte er oppdragsgiver og kommer i kontakt med disse personene med det formål å ta livet av datterens kjæreste, sier Antonsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer