Advokat innrømmer:

Bestilte drap på seg selv

Etter at en kjent advokat i Sør-Carolina opplevde at kona og én av sønnene ble skutt og drept for tre måneder siden, skal han ha hyret en tidligere klient til å ta livet av seg selv. Dette for at den gjenlevende sønnen skulle få utbetalt livsforsikringen på 10 millioner kroner, ifølge rettsdokumenter.

FUNNET DREPT: Kona og sønnen til den prominente advokaten ble funnet skutt og drept 8. juni i år. Foto: Andrew J. Whitaker/The Post And Courier via AP
FUNNET DREPT: Kona og sønnen til den prominente advokaten ble funnet skutt og drept 8. juni i år. Foto: Andrew J. Whitaker/The Post And Courier via AP Vis mer
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): Advokaten, Alex Murdaugh, overlevde imidlertid skytingen og erkjente denne uka at han hadde samarbeidet med mannen (61) som er arrestert for å avfyre skuddene, melder flere amerikanske medier, blant annet New York Times og CNN.

Dette er den hittil siste vendingen i en sak som har rystet et landlig område i Sør-Carolina hvor advokatfamilien har vært en prominent og innflytelsesrik familie i over et århundre, skriver New York Times.

4. september ble Murdaugh (53) skutt på en øde veistrekning. Men han overlevde. Fram til nå har en talsperson for familien anklaget en uidentifisert mann i en blå lastebil for skytingen.

Mistenkt

Men mandag innrømmet advokaten overfor politiet at han hadde samarbeidet med en mann som nå er arrestert. Han ønsket at mannen, som var en tidligere klient, skulle ta livet av ham i et forsøk på å få utbetalt en livsforsikring til en gjenlevende sønn, ifølge rettsdokumenter hos South Carolina Law Enforcement Division (SLED)

Murdaugh er nå mistenkt for planlegging av forsikringssvindel og har fått frist til torsdag for å melde seg til politiet.

Advokatens forsvarer, Dick Harpootlian, erkjenner planen overfor NBC News. Han sier at klienten hans var dypt deprimert etter at både kona, sønnen og faren hans døde nylig. I tillegg skal han ha slitt med en opioid-avhengighet.

DØMT: Den tidligere politimannen Derek Chauvin, som i april ble kjent skyldig for forsettlig drap på George Floyd, får 22,5 års fengsel. Video: AP Vis mer

Død hushjelp

Den svært uvanlige sak tok også en annen ny vending onsdag. Da varslet SLED at de har startet en etterforskning av dødsfallet til advokatfamiliens hushjelp gjennom 25 år. Hun skal ha dødd da hun snublet og falt i familiens hjem i februar 2018.

Den gangen ble dødsårsaken hennes beskrevet som «naturlig» etter et fall. I kjølvannet krevde imidlertid hushjelpens familien 500.000 dollar i et forlik.

Advokatens kone, Margaret(52), og sønn, Paul (22), ble skutt og drept i juni i år. Det var advokaten selv som ringte nødnummeret og varslet om at han hadde funnet dem døde utenfor familiens hjem. Disse drapene er ikke oppklart. Advokaten nekter også for å ha hatt noen befatning med disse.

Etterforskningen av drapene fikk også politiet til å gjenåpne etterforskningen av dødsfallet til en 19 år gammel mann i 2019. Han ble funnet død 16 kilometer unna. Først trodde politiet han var blitt skutt, men siden konkluderte etterforskningen med at det trolig var en situasjon hvor han var blitt påkjørt og etterlatt. Politiet har foreløpig ikke opplyst om hvordan dette dødsfallet er knyttet til resten av denne svært uvanlige saken, melder BBC.

- Utrolig vanskelig tid

Som om ikke det er nok, har Murdaugh også andre problemer. Han ble skutt dagen etter at han sa opp jobben i advokatfirmaet etter anklager om underslag. To dager etter skytingen sendte han ut en pressemelding.

- Drapene på min kone og min sønn har forårsaken en utrolig vanskelig tid i livet mitt. Jeg har tatt valg som jeg virkelig angrer. Jeg sier opp fra advokatfirmaet mitt og sjekker inn på rehabilitering etter en lang kamp som har blitt forsterket av disse drapene. Jeg er utrolig lei meg overfor alle jeg har såret inkludert familien, venner og kolleger, sier advokaten i en pressemelding.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer