Bestilte kake på Pascal

Bill Clinton får ikke nok av Pascal konditori og brasserie i Oslo. I dag spiser han Pascals «Petit four»-kaker sammen med Jens Stoltenberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokka 10.00 i formiddag ringte telefonen til Pascal konditori i Drammensveien.

- Jeg vet ikke hvem som bestilte kakene, men de skulle bringes til Bill Clinton i Parkveien, forteller Pascals innehaver, Dupuy Pascal, til Dagbladet.no.

De såkalte «Petit four»'ene fra Pascal inneholder vaniljekrem og diverse bærtyper som jordbær, blåbær og lignende. De er på størrelse med en konfekt. Rundt 15 «Petit four» ble sendt til middagslaget i regjeringens representasjonsbolig i Oslo i formiddag.

- Vi hadde et lite håp og en slags forventing om å få lage noen kaker eller noe sånt til følget. Men vi hadde ikke laget noe klart på forhånd, forteller innehaver Pascal.

Men ifølge VG Nett turde ikke Bill Clinton å innta småkakene.

- Jeg fikk ikke spist dem. Jeg har jetlag og var redd for å sovne, svarte en smilende og noe tidsforvirret Clinton.

Verdt store pengesummer

Pascal konditori ble Norges-kjent under eks-presidentens forrige besøk i Oslo i november 1999. Den gangen måtte selveste kong Harald innfinne seg med å vente på den forsinkede presidenten: Clinton ga blaffen i det stramme tidsskjemaet og stoppet utenfor Pascal konditori for å få seg en koffeinfri kaffe.

- Forrige gang var han er i 10-15 minutter, forteller Pascal-ansatte Mehdi Coste. Han var på jobb da Clinton dukket opp for litt over et år siden.

I tiden etter Bill Clintons besøk i 1999 var Pascal konditori og brasserie stappfullt av folk som ville ta lokalet i åsyn.

- Dette er jo veldig bra reklame for oss. Hvis han kommer innom lokalet ved selvsyn i dag, er det klart at dette vil bety enormt: Kaffe Clinton, ler Mehdi Coste.

Og gjør seg klar til et nytt møte med Bill Clinton.

Lun rabarbrakompott

Statsminister Jens Stoltenberg har Clinton på en såkalt uformell lunsj i Parkveien 45 i formiddag. Menyen er som følger:

 • Forrett: Vårens asparges med hollandaise-saus.
 • Middag: Grillet kveite med grønnsaker, nypoteter og kremet spinat.
 • Dessert: Lun rabarbrakompott med vanilje - og «Petit four»-kaker fra Pascal.
 • Drikke: Chablis Vocaret 1999.

  Møter Bondevik


  Etter lunchmøtet med Stoltenberg dro Clinton en smule forsinket for å møte Kjell Magne Bondevik på Stortinget.

  Litt etter klokka 14.00 går turen til Oslo konserthus. Clinton skal holde foredrag om lederskap under en konferanse i regi av kommunikasjonshuset Dinamo.

  Clinton kom til Oslo med vanlig rutefly fra SAS i dag tidlig. Seinere i dag reiser han til Stockholm.

KAKEBUD: Her kommer sykkelbudet med kake til Bill Clinton.
<B>KAKEKLAR: Mehdi Coste på Pascal møtte Bill Clinton under besøket i 1999. I dag har han allerede levert kake til eks-presidenten. Senere i dag håper han på nytt besøk av den amerikanske storheten.