Bestrider at to voldtekts­pågrepne er løslatt

Advokat til VG.

NEKTER SKYLD: De unge franskmennene nekter for å ha voldtatt den norske kvinnen. Foto: Manuel Lorenzo / EPA / NTB Scanpix
NEKTER SKYLD: De unge franskmennene nekter for å ha voldtatt den norske kvinnen. Foto: Manuel Lorenzo / EPA / NTB ScanpixVis mer

Gilberto Ruiz Girado, forsvareren for de fem unge franskmennene som er mistenkt for å ha gruppevoldtatt en 20-årig norsk kvinne, avviser overfor VG at to av dem er midlertidig løslatt, slik TV-kanalen Telecinco meldte tidligere i dag.

- Ingen er løslatt, sier han til avisa på vei ut av retten til en pause.

Langvarig fengsling

Det har store deler av dagen foregått et fengslingsmøte mot de 18/19 år gamle franskmennene, som ble pågrepet i feriebyen Benidorm natt til i går.

VOLDTEKTSSIKTET: Fem franske menn som er siktet for voldtekt av en norsk 20-åring i Benidorm i Spania, framstilles for fengsling i dag. Video: La Sexta Vis mer

Girado opplyser til VG at de voldtektsmistenkte mennene forklarer seg en etter en, og at dette vil ta lang tid på grunn av behovet for oversettelse.

Franskmennene er også mistenkt for å ha befølt den fornærmede kvinnens 19-årige venninne.

Gruppevoldtekten skal ha skjedd i mennenes feriebolig i Benidorm, etter at de hadde kommet i kontakt med de norske kvinnene på Instagram. Den 19-årige kvinnen forlot stedet først, etter at hun skal ha blitt befølt. Venninna, som ble igjen, skal da ha blitt voldtatt av de fem unge mennene.

Sporet opp

Kort tid etter oppsøkte kvinnene et legesenter i Alfaz del Pi utenfor Benidorm, og legen varslet politiet.

De fem mistenkte ble fort sporet opp via sosiale medier og pågrepet noen timer seinere; de skulle etter planen reise hjem i går.

Overfor nyhetsbyrået EFE nekter franskmennene straffskyld for overgrepene. De skal ha forklart at de hjalp de fornærmede kvinnene med å kle på seg, og ringte etter drosje til dem.

Verken Utenriksdepartementet eller Kripos er koblet inn i saken fra norsk side, opplyser de til Dagbladet.