Funnet er det første som er gjort av en egyptisk arkeolog, skriver nettstedet Arkeonews.
Funnet ble gjort i Saqqara, et enormt nekropolis i den egyptiske oldtidsbyen Memphis.
I nekropoliset har arkeologer tidligere funnet 250 kister. Ifølge Arkeonews ble funnet av papyrusen gjort i en av disse kistene.
Arkeolog Mostafa Waziri – som nå papyrusfunnet er oppkalt etter – sier til nettstedet at hieroglyfene nå blir oversatt til arabisk.

Mystiske bilder florerer
Myteomspunnet tekst
«Dødeboka», eller «Den egyptiske dødeboka» er en samling tekster som ble brukt i graver fra tida rundt 1550 fvt. helt fram til den romerske perioden rundt 395 evt., ifølge Store norske leksikon.
Tekstene og besvergelsene skulle hjelpe den avdøde på vei i vedkommendes ferd gjennom underverden.
Oldtidas og antikkens Egypt har i flere hundre år fascinert forskere, eventyrere og drømmere med sin mystikk.
Sentral i film
«Dødeboka» er også sentral i filmen «Mumien» fra 1999. I filmen blir den fryktinngytende egyptiske presten Imhotep – spilt av Arnold Vosloo – vekket fra de døde etter at filmens kvinnelige hovedrolle Evelyn (Rachel Weisz) leser i filmens utgave av dødeboka.

Etter sin gjenoppstandelse herjer Imhotep Egypt med de ti bibelske landeplager – samt forsøker å ofre Evelyn for å gjenopplive sin oldtids-elskerinne Anck-su-namun.
Etter mye om og menn klarer filmens mannlige hovedrolleinnehaver Rick O'Connell (Brendan Fraser) og Evelyn å stoppe den gjennopplivede mumien Imhotep.
På nettsida Metacritic har filmen 4,8 av 10 mulige poeng i et gjennomsnitt av anmelderes anerkjennelse av filmen. Blant publikum synes filmen likevel å være mer populær – der har den 8,7 av 10 mulige poeng i gjennomsnitt.
Det er imidlertid svært tvilsomt at filmen har rot i historisk virkelighet og den reelle bruken av «Dødeboka».