Storbritannia

Besvimte i studio: - Herregud

Programleder Kate McCann besvimte i studio under debatten om lederskapet i Det konservative parti.

SKVETTER TIL: Britisk politiker Liz Truss skvetter til av at programlederen i en TV-sendt debatt besvimer i studio. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Partilederdebatten mellom Rishi Sunak og Liz Truss ble kjapt avbrutt etter at programleder Kate McCann besvimte i studio.

Det melder flere britiske medier.

- Herregud, er responsen til Truss, før hun tok hendene mot ansiktet.

En ny programleder fortsatte sendingen fra et annet studio, og ga kjapt beskjed om at det går bra med programlederen som besvimte.

Debatten arrangeres av The Sun og TalkTV. Sistnevnte sier i en uttalelse på Twitter at McCann har det bra nå.

Kjemper om lederverv

De to kjemper om å ta over ledervervet i det britiske Konservative partiet etter at Boris Johnson trakk seg.

Begge frir til høyrefløyen i partiet, og begge støtter det omstridte forslaget om å sende asylsøkere med enveisbillett til Rwanda., slik at de kan søke asyl der.

De er også begge overbeviste brexit-tilhengere, men er uenige om Kina-politikken.

Sunak har sagt at Kina på lang sikt utgjør den største trusselen mot Storbritannia og har lovet å stenge 30 konfucius-institutter hvis han blir statsminister.

Favoritt

Instituttene finansieres av den kinesiske staten og underviser i kinesisk språk og kultur, men er blitt beskyldt for å spre kinesisk propaganda.

Sunaks motstandere mener han har snudd i spørsmålet, og at han tidligere har presset på for en økonomisk avtale med Kina.

Truss har på forhånd fått et tydelig favorittstempel. Ifølge meningsmålinger har hun klart mest støtte blant egne partimedlemmer, mens Sunak appellerer til et flertall av velgerne, uansett hvilken fløy de tilhører.

Mange konservative politikere frykter at striden mellom Truss og Sunak kan tjene opposisjonspartiet Labour.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer