Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bet nabo - fikk fengsel

BODØ (NTB): En 26 år gammel bodømann er dømt til 90 dagers ubetinget fengsel for å ha bitt en nabo der han var på fest, og for å ha fyllekjørt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bodømannen feiret nyttårsaften for ett år siden i Kongsberg. Da det oppsto misstemning i selskapet, ønsket han å forlate festen. Det gjorde han ved å sette seg i en bil, som han rygget rett inn på eiendommen til naboen, forteller Nordlands Framtid.

Naboen ville hindre videre fyllekjøring, og ba bodømannen komme ut av bilen.

Husker ikke

Salten herredsrett har ikke kommet til full klarhet i hva som så skjedde, men det endte i hvert fall med at naboens ansikt kom så nært at bodømannen bet seg fast i venstre siden av haken hans. Et tre centimeter åpent sår ble resultatet da naboen prøvde å vri seg løs.

Den dømte 26-åringen husker ikke at han bet, men antar at han gjorde det. Bitingen var hans tredje legemskrenkelse i løpet av få år. Derfor, og på grunn av 1,3 i promille under den 20 meter lange kjøreturen inn til naboen, ble straffen 90 dagers ubetinget fengsel, 10.000 kroner i bot og en erstatning på 400 kroner til naboen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!