Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bet sin egen hund til blods

21-åring mener biting er passende hundestraff.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 21-åringen Mount Lee Lacy ble pågrepet av politiet i Gainesville, USA, lørdag, og blir siktet for dyremishandling, melder The Ledger online.

I et hundebur krøket Jack Russel-terrieren «Lady» seg sammen av frykt da politiet skulle sjekke hvordan det stod til med hunden. Den venstre forlabben var blodig etter at den nå siktede eieren hadde «rutinemessig bitt hunden som straff» fordi den hadde ødelagt noe i huset

Politiet rykket ut til Lacys hus etter at den biteglade hundeeirens mor ringte og var bekymret. Lacy og hans 19 år gamle samboer Julia Lynn Bertrand var nemlig midt oppi en voldsom krangel om nettopp biting av hund som straff. Moren var redd det ville utarte seg.

Da politiet kom til stedet, nektet paret å åpne døra. De kunne høre høylydt krangling og en hund som bjeffet. Til slutt sparket de inn døra.

Da ble de møtt av 21-åringens andre hund, den omlag 100 kilo tunge bull mastiffen «Breaker». Lacy hadde hunden i bånd, og hunden bykset og glefset mot politimennene. De oppfattet situasjonen - og hunden - som svært truende, var på nippet til å skyte. Da kom hundeeierens oppsiktsvekkende innrømmelse:

- Han sa at å bite hunden er en god straff, og at det er slik man trener dem. At hunder biter så derfor lærer de når de selv blir bitt. Han innrømmet at han rutinemessig bet «Lady» som straff, sier politimannen Keith Kameg til The Ledger.

Politiet klarte omsider å pågripe mannen, etter at han først forsøkte å forskanse seg på badet sammen med den store hunden.

Han ble påsatt håndjern og fraktet til fengsel siktet for dyremishandling og for å ha motsatt seg arrest. Kausjonssummen for eventuell løslatelse før rettsaken er satt til 25.000 dollar (omlag 150 000 kroner).

BITT: Det var en Jack Russel terrier lik denne som 21-åringen straffet på sin høyst spesielle måte. Nå er han fengslet siktet for dyremishandling.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media