- Betal eller vent

Ordfører Morten Strand i Asker skylder på kommunens dårlige økonomi. Når ikke kommunen har råd til å bygge barnehage eller gangsti, må innbyggerne betale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Hvis ikke får de smøre seg med tålmodighet, sier han om familien Lorentzen som har ventet i over 20 år.

Strand kjenner saken godt og har selv fått brev fra Unni Carine Lorentzen.

- Kommunen er i en meget vanskelig situasjon. Vi har ikke råd til infrastrukturen. Det finnes ikke midler til barnehager eller skoleplasser, sier ordføreren, men understreker at saken ikke er politisk behandlet ennå.

Han mener det ikke er uvanlig å pålegge utbyggere utgiftene for infrastruktur.

Kommuneingeniør Ragnar Sand Fuglum sier at vannmangelen på Nesøya ikke rammer de som allerede har fått byggetillatelse. Men da må også de skyhøye avgiftene for barnehage og gangvei betales i tillegg til utgiftene det medfører å utbedre vannkapasiteten.

- Stemmer det at Lorentzen først må avgi tomt til gangvei, og så betale for å bygge den?

- Ja, men hun får grunneiererstatning for arealet hun avgir. Kostnaden dette medfører, har vi bakt inn i beløpet utbyggerne må betale for gangvei og barnehage, sier Sand Fuglum.

- Det vil jo si at Lorentzen selv må betale for sin egen erstatning?

- Ja, jeg ser det poenget. Men disse tingene (gangvei, vann, og barnehage red.anm.) må være på plass før det bygges ut. De som bygger, må betale.

- Betaler ikke innbyggerne i Asker skatt?

- Jo. Men mange goder og behov må dekkes.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer