- Betal, ellers kaster vi deg i elva

Nordmann fikk stripperegning på 57 000 kroner i New York.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannens skjebnesvangre nattklubbesøk skjedde en helg i april i fjor. Nordmannen dro til New York for å feire sønnens 18-årsdag, og valgte å dra alene på en nattklubb. Der tok han en drink som han syntes luktet underlig, skriver Dagens Næringsliv.

- Noe senere oppdaget kortholder at lommeboken var på vei ut av lommen, og mistenkte en av to damer han var blitt kjent med på stedet, for å stå bak. Han la lommeboken tilbake på plass i en lomme på fremsiden av buksen, uten å gjennomgå innholdet, heter det i Bankklagenemndas fremstilling av saken.

Mannen ble bedt om å undertegne et skjema før han dro fra nattklubben. Der sto det at han hadde dratt kortet for 12 000 dollar og at han var ved sine fulle fem. Mannen nektet å underskrive, og ble truet med å bli dumpet i Hudson-elva med sementblokker på beina, såkalte «Chicago-tøfler».

- Dette fremsto ikke for kortholder som en lystelig utgang på kvelden, påpeker Bankklagenemnda.

Mannen bestemte seg så for å skrive under, og forlot stedet. Etterpå oppdaget han at han manglet 200 dollar, to kredittkort og kvitteringene fra nattklubbesøket, og meldte kortene stjålet.

Mannen mener at banken må erstatte beløpet, men banken mener han er ansvarlig fordi han skrev under regningene.

Bankklagenemnda mener mannen kan ha vært utsatt for svindel, men kan ikke ta stilling til saken. Dermed blir det banken som må avgjøre om den vil gå til søksmål for å tvinge gjennom betalingen.

(©NTB)

TRUET TIL Å BETALE: Hvis ikke nordmannen betalte, ble han truet med en tur i Hudson River i New York. Foto: AP
TRUET TIL Å BETALE: Hvis ikke nordmannen betalte, ble han truet med en tur i Hudson River i New York. Foto: AP Vis mer