Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Betaler 100 milliarder for å unngå valgtap

Stoltenberg har kjøpt fred med LO, mener Lars Sponheim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Lars Sponheim er den første partilederen i opposisjon som kommentarer nattens tariffavtale mellom LO og NHO. Venstre-lederen er dermed også den første til å beregne prisen på avtalen.

100 milliarder kroner over statsbudsjettet for den nye AFP-ordningen er Sponbergs prislapp.

- Statsminister Jens Stoltenberg har kjøpt seg fred med LO til en formidabel kostnad for ikke å tape valget i 2009. Pengene er tatt fra velferden og framtiden til våre barn og barnebarn, sier Sponheim til E24.

Han er svært skeptisk til at regjeringen har gått så tung inn i AFP-avtalen - selv om han liker prinsippet at det skal lønne seg å jobbe framfor å gå ut i førtidspensjon.

 DE UNGE MÅ TA REGNINGEN:  - Våre barn og barnebarn må betale prisen for dette tariffoppgjøret, mener Venstre-leder Lars Sponheim. Foto: Scanpix.
DE UNGE MÅ TA REGNINGEN: - Våre barn og barnebarn må betale prisen for dette tariffoppgjøret, mener Venstre-leder Lars Sponheim. Foto: Scanpix. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media