Betaler 100.000 til Linns foreldre

BODØ (Dagbladet): Bistandsadvokat Benedict de Vibe regner med at den drapstiltalte Jørn-Are Andersen Sæle må betale 100.000 kroner til avdøde Linn Charlott Nesbloms foreldre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har lagt fram et krav om 100.000 kroner i oppreisning. Jeg regner med at Sæle og hans forsvarer vil akseptere det, sier foreldrenes bistandsadvokat Benedict de Vibe til Dagbladet :på nettet.

Sæle er tiltalt for overlagt drap på sin 16 år gamle eks-kjæreste, og risikerer å bli dømt til 21 års fengsel i Salten herredsrett.

Foreldrene til Linn Charlott Nesblom ønsker foreløpig ikke å kommentere erstatningsbeløpet.

Forsvarer Nils Aga sier at erstatningskravet fra foreldrene skal diskuteres i løpet av dagen, men at det er for tidlig å si om Sæle aksepterer å betale 100.000 kroner. Allerede på rettssakens første dag sa Sæle at han ville betale til både Linns foreldre og til Daniel Mikkelborg som også ble påført skader forut for drapet.

Forlik

Det ble i retten opplyst at det er inngått forlik mellom Jørn-Are Andersen Sæle og Daniel Mikkelborg, der Sæle betaler Mikkelborg 60.000 kroner i oppreisning. Sæle skal ha slått Mikkelborg med øks og et bordbein, og truet han på livet med kniv.

- Pengene er rimelig uvesentlig for Daniel, men det er greit som et plaster på såret sier, Mikkelborgs bistandsadvokat Espen Strøm til Dagbladet :på nettet.

75.000

Han la fram krav om 75.000 kroner fra Sæle, og har lagt fram samme krav mot 17-åringen som er tiltalt for vold mot nettopp Mikkelborg. Han skal på «ordre» fra Sæle ha slått Mikkelborg i hodet med et bordbein.

- Jeg har diskutert kravet med 17-åringens forsvarer Harald Angell, men det er for tidlig å si om det oppnås forlik i den saken, sier Espen Strøm.