Forbereder jordas undergang:

Betaler 30 millioner for leiligheter i luksusbunker med basseng og kinosal

Nå er luksusleilighetene under jorda utsolgt. 

LUKSUSLEILIGHETER UNDER JORDA: I Kansas er det blitt bygget en gigantisk bunker som kan romme 75 mennesker. Her er det mat til å overleve i fem år. Video: CNN Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Min første reaksjon er at dette er fullstendig sprøtt! Men når man tenker litt etter, så er det en helt menneskelig reaksjon, sier Bjørn Hallvard Samset, fysiker og klimaforsker ved CICERO Senter for klimaforskning, til Dagbladet.

Til en pris for nesten 30 millioner kroner kan du gjemme deg i en luksusbunkers i Kansas i USA.

Velger du en hel etasjes leilighet kan du boltre deg på 170 kvadratmeter med topp moderne kjøkken inkludert mat til å leve på i fem år.

I videoen øverst i saken kan du se hva bunkeren har å tilby av blant annet kinosal, spa-avdeling og bassengområde. For hvem kan vel leve uten det?

- Tegn i tiden

- Å kjøpe seg en leilighet i bunkeren er en forlengelse av å føle seg tuet av et samfunnsproblem. I stedet for å investere pengene i banker, sikrer de seg mot et kollaps, sier Samset.

Han mener dette er en del av et fenomen, spesielt i USA. Det er helt vanlig at rikfolk har ekstra mat, kontanter og transportmidler klare hvis noe skulle skje. Bunkeren er åpenbart laget for mennesker med mye penger.

- Dette er et tegn i tiden. I USA har de en helt annen fryktkultur enn vi har her i Norge. De er redd for lovløse tilstander, og da kan ikke rikdom beskytte deg, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer