Betaler 60 000 for å ta sitt eget liv

Flere nordmenn har kjøpt medlemskap i dødsklinikk i Sveits.

SELVDRAPSKLINIKK:  Den sveitsiske klinikken som tilbyr hjelp med å avslutte livet, holder til i dette bygget i Pfaeffikon utenfor Zürich. Foto: REUTERS/SCANPIX.
SELVDRAPSKLINIKK: Den sveitsiske klinikken som tilbyr hjelp med å avslutte livet, holder til i dette bygget i Pfaeffikon utenfor Zürich. Foto: REUTERS/SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Flere nordmenn er villige til å betale 60.000 kroner til den sveitsiske klinikken Dignitas for å få hjelp til å ta sitt eget liv.

Klinikken har siden 1998 levert dødsdoser med medisin til folk som vil ut av dette livet. Den siste av totalt elleve nordmenn meldte seg inn i klinikken for en måned siden, skriver Vårt Land.

To av nordmennene har kontaktet klinikken og kjøpt medlemskap etter å ha fått informasjon om den fra Levi Fragell i foreningen Retten til en verdig død. Men Fragell advarer folk mot å dra til Sveits for å avslutte livet.

- Tross advarsler

- De to har meldt seg inn tross mine advarsler, sier Fragell, som understreker at innvendingene hans ikke er på moralsk grunnlag, men praktiske.

Foreningen Retten til en verdig død jobber for å endre norsk lovgiving slik at det på visse vilkår skal bli lovlig å hjelpe noen til å begå selvmord.

Ifølge Dignitas har ingen av nordmennene på klinikkens liste fått den dødelige dosen. Majoriteten av de norske borgerne er mellom 50 og 60 år.

Sveitsiske myndigheter vurderer å innføre strengere regler for å avgrense dødshjelpturismen slik at blant annet bare reelt dødssyke skal få hjelp til å avslutte livet. (NTB).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer