Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Betaler 60 000 for å ta sitt eget liv

Flere nordmenn har kjøpt medlemskap i dødsklinikk i Sveits.

 SELVDRAPSKLINIKK:  Den sveitsiske klinikken som tilbyr hjelp med å avslutte livet, holder til i dette bygget i Pfaeffikon utenfor Zürich. Foto: REUTERS/SCANPIX.
SELVDRAPSKLINIKK: Den sveitsiske klinikken som tilbyr hjelp med å avslutte livet, holder til i dette bygget i Pfaeffikon utenfor Zürich. Foto: REUTERS/SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Flere nordmenn er villige til å betale 60.000 kroner til den sveitsiske klinikken Dignitas for å få hjelp til å ta sitt eget liv.

Klinikken har siden 1998 levert dødsdoser med medisin til folk som vil ut av dette livet. Den siste av totalt elleve nordmenn meldte seg inn i klinikken for en måned siden, skriver Vårt Land.


To av nordmennene har kontaktet klinikken og kjøpt medlemskap etter å ha fått informasjon om den fra Levi Fragell i foreningen Retten til en verdig død. Men Fragell advarer folk mot å dra til Sveits for å avslutte livet.


- Tross advarsler

- De to har meldt seg inn tross mine advarsler, sier Fragell, som understreker at innvendingene hans ikke er på moralsk grunnlag, men praktiske.

Foreningen Retten til en verdig død jobber for å endre norsk lovgiving slik at det på visse vilkår skal bli lovlig å hjelpe noen til å begå selvmord.

Ifølge Dignitas har ingen av nordmennene på klinikkens liste fått den dødelige dosen. Majoriteten av de norske borgerne er mellom 50 og 60 år.

Sveitsiske myndigheter vurderer å innføre strengere regler for å avgrense dødshjelpturismen slik at blant annet bare reelt dødssyke skal få hjelp til å avslutte livet. (NTB).


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media