Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Betaler ekstra for sex med hiv-smittede

Horekunder betaler inntil 1000 kroner ekstra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Advokat Aase K. Sigmond, som har flere prostituerte kvinner som klienter, bekrefter dette overfor Dagbladet.

-  Enkelte har fortalt at horekunder er villig til å betale fra 500 til 1000 kroner ekstra for å ha samleie uten kondom når de prostituerte er hiv-smittet, sier advokaten.

Statsadvokat Tor Henning Knutsen har tiltalt en Oslo-mann (56) for å ha voldtatt en prostituert. Ifølge tiltalen skjedde voldtekten i mannens bil natt til 11. august i fjor. 52-åringen nekter straffskyld, etter det Dagbladet får opplyst.

DNA-funn

Den prostituerte ble plukket opp i Oslo sentrum i 52-åringens BMW, og de skal ha avtalt pris på vanlig måte. 52-åringen kjørte til Ensjøveien, og parkerte.

Kvinnen forklarer at hun forlangte at 52-åringen skulle bruke kondom dersom de skulle ha sex som avtalt. Ifølge tiltalen gjennomførte 52-åringen likevel både en oral og vaginal voldtekt uten å bruke kondom.

52-åringen skal ha brukt fysisk vold for å få gjennomført samleiene.

Sigmond er bistandsadvokat for kvinnen.

BETALER EKSTRA: Enkelte kunder er villige til å betale ekstra for å ha ubeskyttet sex med hiv-positive prostituertete, sier advokat Sigmond. Illustrasjonsfoto: BJØRN LANGSEM
BETALER EKSTRA: Enkelte kunder er villige til å betale ekstra for å ha ubeskyttet sex med hiv-positive prostituertete, sier advokat Sigmond. Illustrasjonsfoto: BJØRN LANGSEM Vis mer

-  Det var kvinnen sjøl som anmeldte voldtekten, sier hun.

Kvinnen er i ettertid undersøkt ved Voldtektsmottaket på Oslo legevakt. Etter det Dagbladet får opplyst, skal det være DNA-funn som knytter mannen til det påståtte sex-overgrepet.

Erstatning

-  Selv om prostituerte forteller at de er hiv-positive, vil enkelte kunder likevel ha ubeskyttet sex mot ekstra betaling, sier advokat Sigmond.

-  Hva tror du er grunnen?

-  Det kan vel ha noe med spenningen å gjøre, og at kondom tar bort noe av følsomheten for horekunden, sier Sigmond.

Bistandsadvokaten sier at overgrepet var en svært ubehagelig opplevelse for klienten.

Statsadvokat Knudsen har i tiltalen tatt forbehold om å legge ned påstand om at 52-åringen betaler oppreisning/erstatning til kvinnen.

Straffesaken kommer opp i Oslo tingrett i begynnelsen av januar. Det er avsatt to dager til forhandlingene.

SPENNING: Bistandsadvokat Aase K. Sigmond mener spenning kan være en grunn til at horekunder vil ha sex med hiv-smittede prostituerte uten kondom.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!