Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Betaler etter barnedødsfall

Oslo kommune slipper rettssak etter at fireåring døde i barnepark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Oslo kommune har inngått et privat forlik og betaler 600 000 i erstatning til foreldrene til fire år gamle Edward som ble kvalt under lek i en barnepark på Nordstrand i Oslo.

Sendrektighet

Kommunen har tidligere fått en bot på 200 000 kroner av politiet fordi et lekeapparat i Edwards barnepark ikke oppfylte gjeldende sikkerhetsforskrifter. En snor i guttens jakke hektet seg fast i en sklie og han ble kvalt.

Siden ulykken ved påsketider 2003 har kommunen vært tause om erstatningsansvaret til foreldrene. Ikke engang en unnskyldning har kommet til foreldrene. Etter at Dagbladet.no i sommer skrev om kommunens taushet og sendrektighet ble det fart i saksbehandlingen.

Byråd Torger Ødegaard tok personlig tak i saken. Knappe fire måneder senere har foreldrene kommet til enighet med kommunen.

Ingen rettssak

Med forliket slipper Edwards foreldre en svært belastende rettssak.

- Dette har vært en utrolig utmattende prosess for foreldrene. Politiets etterforskning tok lang tid, men kommunen brukte enda lenger tid på å behandle erstatningskravet, etter at ansvaret først var plassert, sier advokat Mette Yvonne Larsen i advokatfelleskapet Stabell, Rød, Larsen Gjesti og Braanen.

Edwards foreldrene har ikke fått begynt sorgbearbeidelsen skikkelig, fordi all tid og ressurser har vært brukt til å kjempe mot Oslo kommune.

- Vi gjør dette for sønnen vår, som vi aldri får tilbake. Om jeg kommer til min siste time her i livet, så skal jeg ikke gi opp å kjempe for Edward, sa Edwards far, Truls Natland, til Dagbladet.no tidligere i år.

Edwards mor har vært sykmeldt siden dødsfallet og hun tror neppe hun orker å gå tilbake til sin opprinnelige jobb.

Ingen oppreising

Erstatningssummen skal dekke faktiske utgifter i forbindelse med ulykken, men også tapt arbeidsinntekt og framtidig arbeidsinntekt.

Oslo kommune nekter å betale foreldrene oppreisning, noe de nå halvannet år etter ulykken har akseptert.

- Jeg synes det er bra vi endelig har kommet fram til et forlik. Noen kommentarer utover det har jeg ikke, sier bydelsdirektør Geir Christiansen i bydel Nordstrand til Dagladet.no.

Uaktsomt drap

I Bodø i dag startet en rettssak mot en lekeapparatprodusent som er tiltalt uaktsomt drap og brudd på produktkontrolloven etter at en 12 år gammel jente døde under lek i en huske.

Produsenten erkjenner brudd på produktloven, men nekter ansvar for uaktsomt drap.

Den 12 år gamle jenta døde etter at hun fikk en tverrligger over seg da huskeapparatet kollapset. Tester viser at lekeapparatet var underdimensjonert og ikke tålte å bære tyngden til barna som husket.

Også Bodø kommune, som eide apparatet, kan bli holdt ansvarlig for ulykken. Kommunen er ikke tiltalt, men Riksadvokaten har varslet at Bodø kommune kan bli ilagt foretaksstraff senere.

EDWARD:</B> Foreldrene til Edward er glade for at erstatningssaken mot Oslo kommune nå er endelig er over, halvannet år etter at sønnen deres døde i en ulykke.
DØDSFELLEN:</B> Det var dette lekeapparatet som forårsaket Edwards død. Noen dager etter ulykken ble det revet, fordi det var farlig for andre barn å oppholde seg i.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media