Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Betaler gjerne for vann

- Det spiller ingen rolle om vannet koster noen kroner. Det smaker nemlig mye bedre enn det vannet jeg har i springen, sier Marit Bjerkely,

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet treffer henne på den daglige handleturen hos Jens Evensen på Majorstua i Oslo. Hun er bosatt på Oslos vestkant, og har kjøpt vann på flasker de siste åra.

- Da kommunen oppfordret oss til å koke vannet før vi drakk det, begynte jeg å kjøpe vann i butikken, forteller Bjerkely.

Vissheten

Bedre smak og vissheten om at vannet er rent, er hovedårsaken til at hun til enhver tid har to flasker med kildevann stående i kjøleskapet.

  - Jeg drikker ikke brus, og vann er helt utmerket som tørstedrikk. Dessuten er det enklere å drikke vann når du får det på flasker. Det blir mer som en leskedrikk, mener hun.

- Betaler seg i lengden

Mange av hennes bekjente har de siste årene kjøpt vann. Hun tror dette kan ha vært en medvirkende årsak til at hun bruker deler av husholdningsbudsjettet på vanninnkjøp.

  - Dette er jo det reneste vannet du får. Da spiller det ingen rolle om du betaler ti kroner for en flaske. Det er sunt, og jeg tror det vil betale seg i lengden, mener hun.

SUNT: Jeg betaler gjerne noen kroner for å få rent og sunt vann, sier Marit Bjerkely, Oslos.