Betaler ikke husleie

Namsmenn over hele landet har mer enn nok å gjøre. Folk betaler ikke husleie, og da blir de satt på gata. 2002 var et rekordår.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Aldri før har så mange latt være å betale husleien. Over hele landet meldes det om rekorder i antall utkastelser, skriver Aftenposten. Nærmere 40 prosent av alle utkastelser i Norge skjer i Oslo. Ved utgangen av året var det kommet inn 5649 begjæringer om utkastelse, en økning på over 11 prosent. 17 prosent av begjæringene endte med utkastelse.

I Tromsø har begjæringer om utkastelse økt med 100 prosent det siste året. Av 304 begjæringer er om lag 67 blitt utført, flertallet gjaldt familier.

- Det verste er saker der barn er rammet. Jeg har opplevd at barn sitter og venter på oss med sekken på ryggen. Det gjør inntrykk, sier lensmann Hans Holger Øyan i Tromsø.

Utkastelse er siste utvei, når husleien ikke blir betalt og purringer ikke fører fram. Det er som regel lensmannen som ivaretar oppgaven som namsmann, og som får det lite hyggelige oppdraget å sende familier og enslige på dør.

- I mine tjue år ved lensmannskontoret i Asker har jeg ikke opplevd så mange utkastelser, sier lensmann Jonny Nauste. De siste to årene har antall begjæringer om utkastelse økt med 20 prosent i kommunen. Heller ikke Bærum er forholdene bedre. 200 begjæringer er behandlet i år og 30 av sakene endte med utkastelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer