Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Betaler millioner av egen lomme

Hillary Clinton gjør alt for å vinne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Hun kan bli USAs første kvinnelige president. Da må alle muligheter taes i bruk. Derfor lånte Hillary Clinton 5 millioner dollar av sine egne penger til sin egen valgkamp, i slutten av januar.

- Lånet illustrerer senator Clintons forpliktelse til å sikre at vår kampanje har alle de ressursene som er nødvendig for å konkurrere og vinne over hele landet, sier Howard Wolfson, talsmann for kampanjen, ifølge Washington Post.

Det overraskende lånet viser nok en gang at Clinton er blitt den finansielle taperen, i forhold til rivalen Barack Obama. Forrige måned klarte han å samle inn over 32 millioner dollar til sin valgkamp, Clinton på sin side klarte bare å skrape inn godt under halvparten - 13,5 millioner dollar.

Tett løp

Uansett beløp, de to demokratiske presidentkandidatene kan ha god bruk for pengene i tida framover. Gårsdagens supertirsdag gjorde kampen mellom dem om mulig enda mer spennende enn tidligere. Det er fortsatt åpent løp mellom de to.

Obama vant i går i flere stater enn sin kvinnelige rival - hun vant til gjengjeld i statene som har flest delegater, blant annet California, New York og New Jersey. Men de siste tallene viser at Clinton kan ha så lite som 20 delegater mer enn Obama, melder CNN.

- Jeg ser frem til å fortsette valgkampen og debatten oss imellom om hvordan USA skal bli et bedre land å bo i for fremtidige generasjoner, sa Hillary Clinton til tilhengere i New York tidligere i dag.


Mesterlig av McCain

KAMPANJE KOSTER: Hillary Clinton ser ut til å lede med så lite som 20 mandater etter valgene supertirsdag. Ikke rart hun trenger penger til å drive valgkampen videre. Foto: AFP/SCANPIX
KAMPANJE KOSTER: Hillary Clinton ser ut til å lede med så lite som 20 mandater etter valgene supertirsdag. Ikke rart hun trenger penger til å drive valgkampen videre. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer

På republikansk side er avstanden mellom presidentkandidatene langt større. Ifølge politiske eksperter har verken Romney eller Huckabee mulighet til å ta igjen McCain i delegatracet. Vietnam-veteranen leder med over 600 delegater mot 265 til Romney og Huckabees 169.

Likevel sier både Romney og Huckabee at de vil fortsette nominasjonskampen.

Huckabee gjorde et overraskende bra valg tirsdag, og sikret seg West Virginia og de fire sørstatene Arkansas, Tennessee, Georgia og Alabama.

image: Betaler millioner av egen lomme
<B>FOSSER VIDERE</B>: Det er Barack Obama som har hatt den største fremgangen på meningsmålingene de siste ukene.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media