- Betaler når jeg har tid til lunsj

Statsråd Victor Normann mener Carl I. Hagen har misforstått reglene. Les hele brevet!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frp-leder og medlem i Stortingets kontroll- og konstitusjonskommite, Carl I. Hagen, gikk igjennom hele representasjonsforbruket til statsråd Victor D. Norman og kom til at han hadde belastet staten med 147 636 kroner som han strengt tatt ikke hadde krav på å få dekket.

Hagen kom fram til summen etter å ha gått igjennom Normans restaurantregninger og øvrig bruk av representasjonskontoen. Han mener at Norman har brukt:

 • 42.306 kroner til møter med den politiske ledelse,
 • 3.000 kroner til utenlandsrepresentasjon,
 • 16.193 kroner til møter om Bjørvika,
 • 23.390 kroner til eksterne møter og
 • 62.747 kroner til interne møter.

  Nå slår Norman tilbake.

  «Som andre betaler jeg selvfølgelig selv når jeg har tid til å ta lunchpause i kantinen.», skriver Normann i svarbrevet til Hagen.

  Han mener også at Hagen har misforstått reglene. Norman mener at alle møtene faller innenfor satsene for representasjon og viser til et brev statsminister Kjell Magne Bondevik har undertegnet.

  «Når statsråden er vert eller har utpekt en annen til det på sine vegne, gjelder som nevnt ikke kravet om utenlandsk deltakelse. Statsråden har derfor, i motsetning til embetsverket, etter eget skjønn, en videre adgang til å belaste departementet for representasjonsutgifter av ulik karakter.»

  For ordens skyld, så var Carl I. Hagen kjent med dette brevet før han lagde sitt regnestykke.

  Etter å ha gått igjennom alle punktene konkluderer statsråden slik:

  «Når det korrigeres for misforståelsen om representasjon og bevertning for politisk ledelse, og det i tillegg korrigeres for mindre regnefeil i ditt brev og en inkurie fra din side når det gjelder utenlandsrepresentasjon i regjeringens representasjonslokaler i Parkveien, står jeg tilbake med om lag det samme beløp som jeg selv tidligere har sagt jeg skal betale tilbake fordi satsene er overskredet.»

  Norman liker heller ikke at Hagen har påpekt at statsråden faktisk får 159 kroner i døgnet i diett som minister i regjeringen.

  - Denne godtgjørelsen er ment å dekke utgifter til dobbelt husholdning, skriver Normann og håper han har «...ryddet alle misforståelser av veien».

 • Les hele brevet her.
AVVISER ALT: Statsråd Victor Norman.