Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Betaler taxisjåfører for strippekunder

Oslos taxisjåfører oppfordres til å sende kunder på strippebar. Sjåføren får 50 kroner turen. Oslo Taxi får betalt for annonsen. - Jeg føler meg nesten som en hallik, sier en sjåfør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Driftssjef Jan Bekkevold i Oslo Taxi bekrefter at det dreier seg om en annonse for strippebaren String Showbar i Skippergata i Oslo. Bekkevold sier at Oslo Taxi tjener ca 1000 kroner kvelden på annonsen. - Vi skulle gjerne hatt flere annonser, sier Bekkevold. Taxisjåfører Dagbladet har snakket med kaller annonsen usmakelig.

Gratis pølse

- Jeg føler meg nesten som en hallik, uttaler en sjåfør. Bekkevold ser poenget, men sammenligner strippebaren med pølsebua på hjørnet. - Sjåføren som kjører kunden til pølsebua, får ofte ei gratis pølse på kjøpet. Noen fordeler for sjåfør og eier må det være i bransjen, sier han. - Vi får stadig sterkere konkurranse. Bekkevold sier han vil se nærmere på annonsen i morgen tidlig. - Vi har tidligere prøvd å rydde litt opp. Vi tar ikke inn reklame for massasjeinstitutter lenger, sier han. Dagbladet snakket tidligere på kvelden med vaktleder Kristin ved Oslo Taxi. Hun ville ikke kommentere saken, men visste at annonsen gikk på skriverne i bilene. - Den kommer ikke til å gå ut mer, sier Kristin.

God reklame

På String Showbar er det høyt støynivå.

Barens eier, Kevin Wright, bekrefter taxiordningen:

- En sjåfør som bringer en kunde til oss, får en pollett av dørvakta, etter at vi har notert taxinummeret. Når sjåføren har samlet 20 polletter, leveres de til oss og han får 1000 kroner i handa mot en kvittering som følger taxiløyvet. Dette er en skattemessig helt legal ordning, sier Wright til Dagbladet.