Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Betaler titusener for å holde Loke (3) i live. Nå strømmer pengestøtten inn

Politidirektoratet har bestemt at Loke skal avlives.

BEGJÆRT AVLIVET: Hunden Loke har vekket engasjement hos tusen av mennesker de siste månedene. Eierne hans har fått inn titusener i donasjoner for å holde hunden i live. Foto: Privat
BEGJÆRT AVLIVET: Hunden Loke har vekket engasjement hos tusen av mennesker de siste månedene. Eierne hans har fått inn titusener i donasjoner for å holde hunden i live. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I august i fjor slet Loke seg løs fra båndet sitt hjemme i Stjørdal.

Han la ut på løpetur og møtte på en annen hund, som var sammen med eieren sin. Loke havnet i krangel med hunden, og mens den andre hundeeieren forsøkte å holde Loke nede, ble han bitt i armen.

Ni måneder etterpå er Lokes skjebne fortsatt uviss. Den tre år gamle Dogo Canarioen på 48 kilo har sittet i forvaring siden, og skal ifølge politiets vedtak avlives.

Mange kjemper nå for at han skal bli holdt i live.

Får hjelp - Det er veldig mange som bryr seg. Mange ser hvor urettferdig hundeloven er, og det er flere saker som skaper et slikt engasjement, sier initiativtaker til «Redd Loke»-aksjonen, Unni Østmo til Dagbladet.

Hennes datter og datteras tidligere samboer, hadde hunden Loke fram til augustdagen i fjor.

Basert på mannen som ble bitts forklaring, ble Loke vurdert som farlig og begjært avlivet, skriver Trønder-Avisa.

Siden da har han blitt oppbevart i et fosterhjem i regi av politiet. Kostnadene faller på de tidligere eierne, og kostnadene har blitt store så lenge Loke har ventet på å bli avlivet.

- Vi har fått regninger på over 100 000 i denne saken, sier Østmo.

Men Lokes støttespillere og familien gir ikke opp. 10 000 personer har likt en støtteside på Facebook, og ifølge Østmo har de fått inn over 80 000 kroner i donasjoner. Pengene har gått til hundens opphold.

- Målet med dette er at Loke skal omplasseres og ikke avlives, sier hun.

- Engasjerer Politiet i Stjørdalen var de som opprinnelig tok Loke fra eieren. Vedtaket om avlivning ble dermed fattet hos Politidirektoratet.

- Vi ser at det er mye engasjement i saker der det er snakk om dyr. Det har vært saker de siste åra, og ikke bare Stjørdal, men også resten av landet, sier lensmann i Stjørdal og Malvik, Marit Stigen til Dagbladet.

Hun ønsker ikke å kommentere saken ytterligere. Den sivile saken Lokes eiere fører mot staten vil bli tatt opp i Inntrøndelag tingrett 13. juni i år.

- Staten ønsker ikke å kommentere saken mens den rettslige behandlinger pågår, sier Stein-Erik Jahr Dahl hos regjeringsadvokaten til Dagbladet.

I tilsvaret som er innsendt til retten i forbindelse med søksmålet skriver regjeringsadvokaten at Loke uprovosert har gått til angrep og bitt en person. Han skriver videre at hunden har et stort skadepotensial, og at tidligere atferd gir en forhøyet risiko for nye uønskede hendelser, skriver Trønder-Avisa.

Ikke farlig Østmo og familien har en annen oppfatning av Loke. Forrige uke ble det gjennomført en atferdstest av hunden.

- Vi har ikke fått fullt svar på den ennå, men den viser i grunn at han ikke er en farlig hund. Det er gått nesten et år nå, og vi har tro på at dette skal gå bra, sier hun.

Dersom de vinner saken, vil Loke omplasseres.

- Vi håper å få ham omplassert til en venn av meg med en annen hund som han går godt sammen med og en gård med stor plass. Videre ønsker vi en endring i hundeloven, om at det ikke skal bli så lett å ta fra folk hunder, sier hun.

BEIT: Loke beit en mann i armen, og er begjært avlivet. Hans nåværende eiere vil omplassere ham, og møter staten i retten i juni.
BEIT: Loke beit en mann i armen, og er begjært avlivet. Hans nåværende eiere vil omplassere ham, og møter staten i retten i juni. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!